Vepřový gulášek pro každého
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kostky. Cibulku a česnek na sádle zesklovatíme. Přihodíme papriku a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, které orestujeme.Celou směs osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kostky. Cibulku a česnek na sádle zesklovatíme. Přihodíme papriku a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, které orestujeme.Celou směs osolíme,…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Kousky králičího masa osolíme, opepříme dáme do uzavíratelné misky, přidáme nové koření, bobkový list a promícháme se lžící oleje. Uzavřené a dáme přes noc do chladu a…
Odřezky, rybí hlavy, bílou rybu povaříme v osolené vodě společně s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření. Vývar přecedíme a dáme bokem vychladnout. Maso…
Předvařte vepřové koleno v kořeněném láku a upečte v troubě do zlatavé a křupavé kůrčičky. Když ho položíte na stůl před pánskou část domácnosti, spolu s vychlazeným…
Skromná a prostá polévka z hrášku, brambor a zakysané smetany. Voní divokým kořením a je hotová za pár minut. Polévka, která je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása…
Pikantní koleno je skvělou volbou pro všechny milovníky výrazných chutí a pořádné porce masa. Pomalu pečené do dokonalosti, je křehké a šťavnaté. Ideální pro slavnostní…
Lahodný pokrm, který v sobě spojuje chuť zvěřiny s plností a aromatem vína. Je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo večeři během podzimních nebo zimních měsíců.…
Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva…
Tradiční zelňačka v neobvyklé, ale dokonalé kombinaci! Kysané zelí, voňavé koření a sladké tóny sušených švestek tvoří polévku, která překvapí a zahřeje. Tento…
Kotlety si nařízneme a přes mikroténový sáček naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme. Půl cibule si orestujeme na oleji dorůžova, přidáme 1 lžičku mouky, mírně…
Snadný a zdravý čočkový salát, který si po záměně cukru za umělé sladidlo mohou vychutnat i diabetici. S dresinkem ušlehaným z olivového oleje a hořčice bude mít krásně…
Maso smícháme se všemi surovinami do kompaktní směsi. Dochutíme a necháme půl hodiny v chladu odpočinout.Mezitím očistíme omyté fazolky. Oddělíme tvrdé konce a nakrájíme…
Šťavnaté kančí maso dušené s jablky a zalité červeným vínem získává jemně nasládlou chuť a bohaté aroma. Tento sváteční pokrm se skvěle hodí na zimní stůl a potěší…
Vše dáme do vody a uvaříme. Po uvaření ihned rozkrájíme bůček na slabší delší pruhy, asi 4 cm široké.Ještě horký obalíme ve směsi.Zabalíme jednotlivé pruhy do alobalu,…
Hovězí maso dáme do hrnce, nalijeme na něj vařící vodu a vaříme do poloměkka.Zatím uděláme základ: do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninou…
Do studené vody dáme vařit žebra spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí, kořením a solí - vařila jsem v tlakovém hrnci asi hodinku. Mezi tím jsem si propláchla…
Maso očistíme od blan. Česnek rozetřeme se solí a maso jím potřeme a opepříme. V pekáčku rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak…
Cibule nakrájíme nahrubo, koleno vykostíme, česnek prolisujeme. Kůži na kolenu na několika místech nařízneme, osolíme a do zářezů dáme prolisovaný česnek.Do pekáčku dáme…
Jako první nakrájíme cibuli na půlkolečka, Hermelín rozkrojíme na půlku, Nivu na kostičky, sušená rajčata na jemno.Do sklenice dáme dolů půlku Hermelínu, na ni dáme…
Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou…
Oškrábaný celer nakrájíme na hrubé kostky, mrkve překrojíme na půl a z každé části uděláme podélné čtvrtiny. Šalotky překrojíme podélně na čtvrtiny. Česnek rozetřeme se…
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…