Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rychlá rajčatová polévka

Rychlá rajčatová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V hrnci na troše olivového oleje zpěníme 1 cibuli a 4 stroužky česneku nasekané najemno. Přidejte 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového…

Lena_G

30 min

Variace na šoulet

Variace na šoulet

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Večer namočíme prebratú fazuľu. Na masti, oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, zasypeme paprikou, vlejeme víno, pretlak, pridáme…

Segedínský guláš V.

Segedínský guláš V.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…

clupmi

60 min

Kančí kýta na černém pivu

Kančí kýta na černém pivu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Maso očistíme od blan. Česnek rozetřeme se solí a maso jím potřeme a opepříme. V pekáčku rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak…

Hovězí na pivě

Hovězí na pivě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hovězí plátky naklepeme, posolíme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.Mezitím na pánvičce opečeme špek a cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme všechno divoké koření. Na…

Babiččin králík na černo

Babiččin králík na černo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…

Kroupovka

60 min

Čalamáda z hub

Čalamáda z hub

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Zavařená čalamáda z hub doplněná o barevné papriky bude v zimě vítaným zpestřením našich pokrmů, neboť má široké uplatnění. Hodí téměř ke každému hlavnímu jídlu jako…

kocka

40 min

Jednoduchý lák na maso k uzení

Jednoduchý lák na maso k uzení

Recept ještě nebyl hodnocen 3,2

Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech…

pavelk

90 min

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zelí je nejen v zimě takovým všelékem. Vykouzlete voňavou a chutnou zelňačku i u vás doma. Kysané zelí povařené s vývarem a kořením, doplní brambory, klobása, třeba i…

Jurajda

90 min

Domácí jednoduchý sulc

Domácí jednoduchý sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Sulc je jedna z typických zabijačkových pochoutek. Zužitkujeme na něj různé části masa a kůže, které s kořením uvaříme. Po uvaření maso nadrobno nakrájíme a zalijeme…

Houbová polévka s kroupami a zeleninou

Houbová polévka s kroupami a zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tohle je přesně ta polévka, kterou můžete podávat úplně pohodově místo lehkého oběda nebo večeře. Ideální na dny, kdy hlad bude, ale vařit není čas nebo chuť. Polévka…

mika59

55 min

Tyrolská játra

Tyrolská játra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hovězí játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Nesolíme!Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Buď mraženou, nebo čerstvou (mrkev, celer, petržel).Přidáme…

Houbová omáčka z pomazánkového másla Videorecept

Houbová omáčka z pomazánkového másla

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V čem je tato houbová omáčka jiná? Přidáváme do ní nastrouhaný celer, který podpoří chuť hub a na zjemnění pomazánkové máslo. Není třeba použít žádných dochucovadel,…

mika59

35 min

Jehněčí guláš z tlakáče

Jehněčí guláš z tlakáče

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…

mika59

100 min

Pečenáče

Pečenáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…

Králík na houbách

Králík na houbách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jemná omáčka krásně vonící po žampionech a měkoučké dietní maso dušené spolu s divokým kořením se stanou zlatým hřebem nedělního oběda. Nejlépe bude chutnat s různě…

Polévka s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Podzimní uzená polévka s houbami, růžičkovou kapustou a další zeleninou je velmi bohatá a sytá. Dala by se použít i jako samostatný hlavní chod. Díky uzenému masu a…

Desnika

55 min

Vepřová líčka z pomalého hrnce

Vepřová líčka z pomalého hrnce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vepřová líčka z pomalého hrnce jsou velice šťavnatá a nemusíte je stále podlévat, aby se nic nepřipálilo. Pokrm můžete směle podávat při slavnostnějších příležitostech.…

Handour

175 min

1 22 23 24 25 26 127

Naposledy jste si prohlédli