Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Vepřové koleno z kotlíku

Vepřové koleno z kotlíku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Všeho použijeme podle chuti, jen sůl dávám 20 g na kilo kolena a 20 g na 1 litr vody. Což znamená, že na dvoukilové koleno a 3 litry vody jsem dal 100 g soli.V kotlíku…

pavelk

150 min

Salát ze zelených rajčat

Salát ze zelených rajčat

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tento salát nabízí vyváženou kombinaci jemně nakyslé chuti zelených rajčat a aromatického koření, která se během sterilace dokonale propojí. Je ideální jako příloha k…

cathleen

80 min

Kapří pečenáče

Kapří pečenáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat…

trebonskykapr

40 min

Boršč II.

Boršč II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Příprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…

Omáčka z uzených žeber

Omáčka z uzených žeber

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Uzená žebra jsou pochoutkou. Připravit z nich můžeme také lahodnou omáčku. Po uvaření žeber v tlakovém hrnci použijeme vývar do základu smetanové omáčky, do které…

mika59

70 min

Kachní prsíčka na pomerančích

Kachní prsíčka na pomerančích

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kůži na prsíčkách nařízneme až k masu (ne do masa) do mřížky. Z pomeranče nastrouháme kůru a potřeme s ní prsa. Vložíme je do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasekáme na…

Dooga

30 min

Čínská "červená" polévka

Čínská "červená" polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.Když je maso pořádně uvařené nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít…

Halászlé podle Kajmana

Halászlé podle Kajmana

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Odřezky, rybí hlavy, bílou rybu povaříme v osolené vodě společně s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření. Vývar přecedíme a dáme bokem vychladnout. Maso…

Zelňačka s masem

Zelňačka s masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zelňačka s masem je poctivá polévka plná výrazných chutí, která spojuje svěžest kysaného zelí se šťavnatým masem a voňavým kořením. Tento vydatný pokrm vás zahřeje a…

sidera

70 min

Domácí zavináče  z kapra - dělal manžel

Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků,…

Zdenka +++

30 min

Fazolková polévka na kyselo

Fazolková polévka na kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Fazuľky narežeme na 3cm kúsky a spolu s korením, bobkovým listom a soľou uvaríme do polomäkka. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky a dovaríme do mäkka. Polievku…

Utopenci v aspiku

Utopenci v aspiku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Klasické utopence můžeme ozvláštnit tak, že je můžeme zalít aspikem. Pak je můžeme podávat i jako součást obložené studené mísy. Jejich pikantní nakyslá chuť pak bude…

Kroupovka

50 min

Kuřecí na kořenové zelenině

Kuřecí na kořenové zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme…

Massaman curry

Massaman curry

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso nakrájejte na kostičky. V hluboké pánvi, nebo woku rozpalte olej, do kterého přidejte curry pastu a zahřívejte, dokud se plně nerozvoní, pak přidejte maso, očištěné…

Simply Food

45 min

Rybí salát z cejnů

Rybí salát z cejnů

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vykuchané cejny zbavíme hlavy a šupin. Uvaříme pomalým varem ve slané vodě do měkka. Než zchladnou, tak z nich opatrně seškrábneme kůži. Do nádoby dáme na dno nakrájenou…

Vepřové kotlety na zelenině

Vepřové kotlety na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso zlehka naklepeme, případně u kosti a po okrajích nařízneme. Osolíme a opepříme po obou stranách, po jedné straně pomoučíme, po druhé straně posypeme mírně sladkou…

Silný slepičí vývar

Silný slepičí vývar

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Slepici opláchneme a rozporcujeme ji na jednotlivé díly (křídla, stehna, prsa, krk). Zeleninu též očistíme a opláchneme.Do hrnce se studenou vodou vložíme skelet slepice…

Pista22

240 min

Šunkové závitky v aspiku

Šunkové závitky v aspiku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…

1 22 23 24 25 26 127