Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rajská omáčka zahuštěná perníkem

Rajská omáčka zahuštěná perníkem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme…

Kolbabka

250 min

Čalamáda z hub

Čalamáda z hub

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Zavařená čalamáda z hub doplněná o barevné papriky bude v zimě vítaným zpestřením našich pokrmů, neboť má široké uplatnění. Hodí téměř ke každému hlavnímu jídlu jako…

kocka

40 min

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Domácí tlačenka je bezkonkurenční. Co do ní dáte, to v ní také najdete a nic vás nepřekvapí. Na výrobu použijeme vepřovou hlavu, kolínka, nohy. Na lepší druh dáme…

krkovicka.x

270 min

Zeleninová omáčka

Zeleninová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už…

recepty73

45 min

Kančí gulášek

Kančí gulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Pro milovníky zvěřiny je jistě tento guláš z kančího masa jako dělaný. Kančí maso je tučnější, ale libovější a výživnější. S divokým kořením si skvěle notují a ideálně…

kasikova.ver

90 min

Rybí salát z kapra

Rybí salát z kapra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Pokud jste milovníci rybího salátu, máme pro vás tip na jeho přípravu. Filety z kapra, zbavené kůže, nakrájené na kostičky a marinované v nálevu smíchejte s oblíbenou…

Křupavé vepřové kolínko

Křupavé vepřové kolínko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Předvařte vepřové koleno v kořeněném láku a upečte v troubě do zlatavé a křupavé kůrčičky. Když ho položíte na stůl před pánskou část domácnosti, spolu s vychlazeným…

lemarti

160 min

Salát z čočky beluga s mrkví

Salát z čočky beluga s mrkví

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Čočka je jedním ze zástupců luštěnin. V případě černé belugy je její příprava velice snadná, nemusí se namáčet a ani se nerozvaří. Její jemná oříšková chuť se skvěla…

magdalenka

35 min

Grilované koleno pomocí sous vide

Grilované koleno pomocí sous vide

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem…

pipmaster

80 min

Beef Stroganov podle Vodoucha

Beef Stroganov podle Vodoucha

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sežeňte si kvalitní zadní hovězí maso a pusťte se s námi do přípravy minutkového guláše podle Ivana Vodochodského. Zapomeňte na dlouhé dušení, tento hovězí Stroganov se…

rebeka

35 min

Losos s černou čočkou

Losos s černou čočkou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Losos patří mezi velmi oblíbené ryby jednak kvůli chuti, ale také díky rychlé přípravě. Filety jsou navíc bez kostí. Černá čočka díky své zemité chuti s lososem skvěle…

poslirecept

60 min

Plněná paprika

Plněná paprika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Plněná paprika je oblíbená klasika české kuchyně, která spojuje jemnou chuť vařené papriky s lahodnou masovou náplní a bohatou rajčatovou omáčkou. Tento vydatný pokrm je…

Yvajs

60 min

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením pozvolna povaříme minimálně 1 hodinu, ale můžeme i déle.Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na…

SKADINKA

120 min

Boršč na neděli

Boršč na neděli

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Boršč je tradiční polévka východoevropské kuchyně, která se připravuje v mnoha obměnách. Tato varianta s mletým masem a restovanou slaninou vyniká výraznou chutí červené…

Radiologia

95 min

Fazolová polévka  samotáře  Rermora

Fazolová polévka samotáře Rermora

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Přistoupíme ke šporáku a pokusíme se zapáliti hořák. Vzplane li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na…

cekrops

120 min

Divoké hovězí na víně

Divoké hovězí na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…

Jarka2

75 min

Dušená krkovička v šunkovaru

Dušená krkovička v šunkovaru

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Připravit si domácí šunku z krkovičky není náročné, jen zabere více dnů. Avšak i to má svůj důvod a věřte, že se to vyplatí. Krkovičku nejprve necháme naložit v láku a…

pavelk

180 min

Medové koleno na černém pivu

Medové koleno na černém pivu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Koleno dáme do papiňáku, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, 2 stroužky česneku, pak maso osolíme, zalijeme přibližně 300 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme 30…

Pivní ovárek z bůčku

Pivní ovárek z bůčku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bůček omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a necháme přes noc v lednici. Do většího hrnce si dáme maso, zalijeme 3 půllitry piva, dolijeme vodou, aby bylo maso…

thomassinno

120 min

1 26 27 28 29 30 127

Naposledy jste si prohlédli