Kuřecí vývar z PH
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
Slepici opláchneme a rozporcujeme ji na jednotlivé díly (křídla, stehna, prsa, krk). Zeleninu též očistíme a opláchneme.Do hrnce se studenou vodou vložíme skelet slepice…
Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo…
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme…
Z horních stehen odstraníme kůži, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v kastrolu z obou stran na jedné lžíci oleje.Maso vyndáme z kastrolu přidáme druhou lžíci…
Osolene a opeprene maso promichame s vejcem, strouhankou, krupickou a jemne nakrajenou cibuli. Ze smesi pripravime kulicky a opeceme je ze vsech stran na strednim ohni v…
Do papiňáku dám kuřecí hřbety, zaliju 4 litry vody, uzavřu a nechám od doby varu cca 20min. Vypnu, po zchlazení otevřu a přecedím, vývar si odstavím. Připravím si hrnec…
Namočíme sušené houby. Slijeme a propláchneme fazole, očistíme a nakrájíme brambory.Brambory se špetkou kmínu dáme vařit do většího hrnce do osolené vody, aby byly zcela…
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, necháme osmažit lehce do růžova, přidáme sladkou papriku, promícháme a nasypeme nakrájené hlávkové zelí, chvíli opékáme,…
Segedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Přirozeně sladká rajská omáčka, kde vám bude chybět k dokonalosti přidat na závěr jen troška cukru. Pokud držíte linii, nebo chcete uvařit zdravý oběd dětem, či vám…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, omytá játra na větší kousky.Na sádle vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po zezlátnutí přihodíme česnek, kmín, bobkový list…
Králíka omyjeme, osušíme a rozporcujeme.Na dno pekáče rozložíme osolené a opepřené porce, posypeme nakrájenou slaninou a dokola rozložíme očištěnou a na menší kousky…
Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.Měkké maso obereme,…
Šašlik neboli maso na jehle je velmi oblíbená záležitost u našich východních sousedů. Grilování naloženého a ochuceného masa patří k víkendovému hodování v mnoha…
Z masa a ovoce můžeme vytvořit lahodný pokrm, stačí vybrat správnou kombinaci. Pečené kuřecí maso a pečené švestky se navzájem skvěle doplňují a zvýrazňují. Výborné…
Špagety s červenou omáčkou, tedy rajčatovou s mletým masem a s vrstvou nastrouhaného sýru jsou i mezi dětmi velmi oblíbeným pokrmem. Masovou směs doplníme zavařeným…
K chladnějším dnům rozhodně patří polévky. Pokud fandíte sytým zeleninovým polévkám, tahle z kadeřávku a fazolí je přesně pro vás. Kadeřávek neboli kadeřavá kapusta má…
Namoč houby do vody. Nakrájej rohlik na kostičky, nech vokorat v troubě. Na másle s trochou oleje zezlátni cibulku.Nakrájej zeleninu na kostičky. Zeleninu, citron a…
Buď je milujete, nebo je nemůžete ani cítit. Olomoucké syrečky jsou rozporuplnou potravinou, avšak jejich typickou vůni můžete skrýt právě do nakládané formy podle…
Jednoduchý pokrm z cizrny s rajčaty a španělskou klobásou chorizo vám určitě zachutná. Cizrna s lehce oříškovou chutí se s rajčaty a pikantní klobásou skvěle doplňuje,…
Doslova z pár velkých rajčat, cibule a koření připravíme během chvíle omáčku, kterou využijeme v chladnějším období roku. Protlak se hodí na polévku či rajčatovou omáčku…
Utopenci jsou oblíbená hospodská klasika. Tentokrát je připravíme trochu jinak a místo špekáčků použijeme vídeňské párky, které spolu s cibulí, česnekem a jalapeño…
Hustá, lehce pikantní, ideálně doplní grilované maso i zeleninu. Připravte si domácí barbecue omáčku. Hodí se k marinování masa před grilováním i jako omáčka k hotovému…