Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…

mekkejla

90 min

Dobrá křupavá čalamáda

Dobrá křupavá čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechnu očištěnou zeleninu, nakrájenou podle návodu, mimo česneku, promícháme ve velké míse a vložíme do vypařených šroubovacích sklenic (viz obrázek). Do každé velké…

janky3

80 min

Falešná zabíjačková polévka

Falešná zabíjačková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc…

janky3

130 min

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Voňavá uzená polévka s kroupami a brambory dokáže zasytit i zahřát v chladných dnech. K její přípravě využijeme vývar z uzeného masa. Část masa můžeme dát do polévky a…

Jaruna18

70 min

Indické kuřecí biryani

Indické kuřecí biryani

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…

Vařeno - pečené koleno

Vařeno - pečené koleno

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pořádná bašta pro milovníky masa je vepřové koleno připravené dvoufázově. Nejprve povaříme a pak dozlatova a dokřupava opečeme. Přidáme na talíře křen, hořčici,…

pavelk

210 min

Dědova dršťková polévka

Dědova dršťková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tato tradiční česká polévka má specifickou chuť, je značně hustá, neboť je zahuštěná především dršťkami, voní po koření,…

Jaromira18

65 min

Daněk v trávě

Daněk v trávě

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené…

Brasírovaná hovězí žebra

Brasírovaná hovězí žebra

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť…

Eliza

630 min

Naložená ačokča Dagmar

Naložená ačokča Dagmar

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ačokča je známá svou chutí po paprice a okurce zároveň a je výborná jak syrová, tak tepelně upravená, třeba v polévce či zeleninových směsích. Přebytky si snadno…

Jaromira18

40 min

Žebírka z Kolkovny

Žebírka z Kolkovny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vepřová žebírka, dokonale upečená v troubě, budou krásně chutná a šťavnatá. Jejich skvělou chuť jim dodá příjemně nasládlá a voňavá marináda. Vašim strávníkům se budou…

Mirusha

150 min

Divoké vepřové srdce

Divoké vepřové srdce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran. Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby…

Bibinka

120 min

Vepřové jazyky na černo

Vepřové jazyky na černo

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jazyky vložíme do papiňáku, přidáme očištěnou a oškrábanou zeleninu, oloupanou cibuli překrojenou napůl, odkrojenou citronovou kůru, perníčky, povidla a koření. …

Gregusa

90 min

Boršč zase trochu jinak

Boršč zase trochu jinak

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejprve si uvaříme maso s bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Zeleninu, zelí a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle do zlatova. Poté…

drahulin

60 min

Fenykl na pomeranči

Fenykl na pomeranči

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jeden stroužek česneku nastrouháme nebo prolisujeme, druhé dva stroužky nasekáme. Fenykl nakrájíme nahrubo a společně s česnekem opékáme na roztopeném másle asi dvě…

Hovězí  na smetaně (svíčková)

Hovězí na smetaně (svíčková)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Slaninu nakrájíme na hranolky a dáme předem zamrazit. Zeleninu nastrouháme nahrubo nebo můžeme nakrájet na tenké nudličky.Maso prošpikujeme tak, že do něj po vláknu…

La Furi Roja

180 min

Nakládaný bůček Habunda

Nakládaný bůček Habunda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Vyzkoušejte tento lehce pikantní nakládaný bůček. Je výborný k pečivu jako chuťovka, nebo si ho můžete dát jen tak. Přestože je doba přípravy poměrně dlouhá, výsledek…

habunda

210 min

Dušená krkovička v šunkovaru

Dušená krkovička v šunkovaru

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Připravit si domácí šunku z krkovičky není náročné, jen zabere více dnů. Avšak i to má svůj důvod a věřte, že se to vyplatí. Krkovičku nejprve necháme naložit v láku a…

pavelk

180 min

Svíčková z vepřového v PH

Svíčková z vepřového v PH

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na oleji orestujeme maso ze všech stran. Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme asi třetinku vody, ocet, sůl a maso. Do vajíčka na čaj dáme koření a…

Jikotka

240 min

1 34 35 36 37 38 128

Naposledy jste si prohlédli