Hrstková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenHrstková polévka je jednou ze základních polévek, které můžeme vařit pravidelně. Obsahuje jak zeleninu, tak luštěniny a třeba i rýži. Vše spolu povaříme a dochutíme tak,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrstková polévka je jednou ze základních polévek, které můžeme vařit pravidelně. Obsahuje jak zeleninu, tak luštěniny a třeba i rýži. Vše spolu povaříme a dochutíme tak,…
Krémová polévka z dýně hokaido je velmi oblíbená a v české kuchyni se zabydlela v mnoha variantách. Tento recept voní orientem díky kari koření. Výsledkem je sytá a…
Les již začíná pomalu vonět houbami a pokud stále váháte co z hub připravit, kulajda zahřeje a zasytí. Pokud nemáte čerstvé houby, nezoufejte. Polévku můžete připravit i…
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, orestujeme na kousku másla, ochutíme kořením na kuře, mírně osolíme. Brokolici trochu povaříme, oloupeme si brambory, nivu rozpustíme…
Do pekáčku dáme na dno anglickou slaninu, na ni rozprostřeme na plátky nakrájené syrové brambory, okořeníme, navrstvíme směs z krájených žampionů, cibule na slabé…
Kdo by neznal Ondráše, plátky masa smažené v bramborákovém těstíčku, provoněném česnekem a majoránkou. Ondráše připravované z vepřové panenky jsou krásně šťavnaté, jemné…
Hrachovou polévku můžete uvařit na různé způsoby, tato je se zeleninou, uzeným masem a bez zahuštění moukou. Pochutnáte si na ní hlavně v podzimních a zimních měsících.
Smažené zeleninové placičky z brambor a mrkve se hodí jako příloha, ale sníst je můžete i samotné. Chutnají totiž výtečně, nejlepší jsou čerstvé a kdo chce, může do nich…
Při dušení červeného zelí je potřeba trpělivost. Trvá to déle, ale výsledek stojí zato. Chuťově si nezadá se zelím z pytlíku. Červené víno vytvoří nezaměnitelnou chuť. A…
Zdánlivě jednoduchý a obyčejný recept překvapí svou chutí a lehkostí. Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem zkrátka musíte vyzkoušet. Tento chutný pokrm, který…
Brambory uvaříme ve šlupce, oloupeme a nastrouháme na jemno na vál. Osolíme a do důlku uprostřed rozklepneme vejce, posypeme hrubou moukou (přidáváme podle tuhosti, já…
Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do studené vody. Po chvíli je vytáhneme a osušíme. Máslo rozpustíme a do teplého přidáme koření, bylinky a…
Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je…
Brambory mají v kuchyni spoustu rozličných použití, ať už jako příloha, nebo jako samostatný chod. Brambory naříznuté na lístky, potřené sádlem, které jsou pouze osolené…
Oreganem, koprem a česnekem vonící brambory s pohankou podáváme jako samostatný bezmasý pokrm. Nebo se mohou stát nevšední přílohou k připravenému masu - je jen na vás,…
Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, rozmačkáme na kaši, přisypeme mouku, sůl a prohněteme na nelepivou hmotu, ze které vyválíme placku asi 0,3 cm silnou.…
Krémová polévka nás v zimním období skvěle zahřeje. Potřebujeme jen pár ingrediencí a vykouzlíme chutnou a rychlou polévku. Pórek a brambory povaříme v zeleninovém…
Voňavé šťouchané brambory jsou velmi oblíbenou přílohou a dají se připravit na mnoho způsobů. Stačí třeba k pošťouchaným bramborám přidat trochu másla a jarní cibulky a…
Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa…
Na přípravu této výborné polévky použijeme hlávkové zelí. Osmaženou cibuli zasypeme paprikou, nakrájeným zelím, ochutíme kmínem. Po chvíli vaření přidáme brambory a…
Bezlepkové bramborové knedlíky nabízejí stejnou chuť a texturu jako klasické knedlíky, avšak bez obsahu lepku. Jsou ideální k různým druhům omáček nebo k dušeným pokrmům…
Nenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a…
Pokud zrovna nemáte chuť na maso, tak si můžete připravit skvělý oběd, nebo večeři, pouze z brambor, vajec a hořčice. I tak jednoduchý pokrm chutná skvěle, je během…
Kulajda je tradiční česká polévka, která láká svou krémovou konzistencí i výraznou chutí hub a kopru. Ať už máte po ruce čerstvé nebo sušené houby, tuto lahůdku…