Pomalu pečená stehna s lepenicí
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté maso, které se rozpadá pod vidličkou, a jemná bramborovo-zelová lepenice tvoří dokonalou dvojici. Pomalu pečená stehna získají krásně zlatavou kůrku a hlubokou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté maso, které se rozpadá pod vidličkou, a jemná bramborovo-zelová lepenice tvoří dokonalou dvojici. Pomalu pečená stehna získají krásně zlatavou kůrku a hlubokou…
Šťavnaté maso, které se rozpadá pod vidličkou, a jemná bramborovo-zelová lepenice tvoří dokonalou dvojici. Pomalu pečená stehna získají krásně zlatavou kůrku a hlubokou…
Řízek s klasickým bramborovým salátem je oblíbenou klasikou u nás, i našich sousedů. Vyzkoušejte však tradiční hutný salát vyměnit za odlehčenou verzi, kdy se salát…
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, které v míse promícháme se solí, drceným kmínem…
Milovníci bramboráků jistě uvítají nápad, jak je připravit trošku zdravěji. Upečeme je na vymazaném plechu a nebude tak nutné spotřebovat větší množství oleje na jejich…
Šťavnaté hovězí plátky, pomalu dušené na cibulce, patří k nejoblíbenějším tradičním jídlům. Roštěnky s jemnou omáčkou a přílohou podle chuti potěší každého milovníka…
Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
Klasický bramborový guláš je velmi rychlým a vděčným jídlem. Můžeme jej uvařit jako rychlý oběd doma nebo taky třeba na chalupě či v kempu při dovolené. V tomto guláši…
Zbyly vám brambory uvařené ve slupce? Výborně, máte šanci udělat luxusní přílohu k masu nebo samostatné, skromné, ale velmi chutné jídlo. Nikdo ani nepozná, že je večeře…
Snadný na přípravu, odlehčený díky tomu, že v něm není ani lžička majonézy! Vyzkoušejte vídeňský bramborový salát, který se hodí k řízku i jako příloha na grilovačku.
Křupavé a zlaté bramboráky vonící majoránkou a česnekem a rozehřátý horký hermelín tvoří společně neodolatelnou kombinaci. Na pánev naneseme část těsta na bramboráky, …
Hravá kombinace chutí se skrývá v receptu na hovězí plátky na česneku s veselým bramborovým knedlíkem. Křehké, rozpadající se maso v silné masové šťávě je doplněné…
Bramborovou omáčku již vařily naše babičky, které dokázaly téměř z ničeho nakrmit celou rodinu. Suroviny na tuto omáčku zajisté najdete doma a za pár chvil si již můžete…
Brambory uvaříme ve slupce. Růžičkovou kapustu očistíme - odkrojíme kousek košťálu a odstraníme škaredé svrchní lístky. Překrájíme na půlky. Pár plátků slaniny nakrájíme…
Brambory a uzeninu (můžeme použít jakoukoliv) nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno.Na oleji osmahneme cibuli, přidáme uzeninu a opečeme.Přisypeme sladkou papriku,…
Zapečená dýně s bramborami je lahodné a výživné podzimní jídlo, které kombinuje sladkost dýně s jemně křupavými bramborami. Propečená zelenina v jemné krustě se skvěle…
Krémové zeleninové polévky jsou oblíbené pro svoji rychlou přípravu. Díky nim je možné zařadit do jídelníčku i zeleninu, kterou by rodina odmítla. Třeba polévka z…
Frankfurtská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…
Milujete křupavé a zlatavé bramboráky? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který kombinuje brambory a cuketu. Ochucení je stejné, jako u klasických bramboráků a cuketu…
Ze slaniny oddělíme pár plátků a odložíme je na dozdobení polévky. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno a na kousku másla ji orestujeme.Mrkev nastrouháme najemno, brambory…
Luštěniny jsou doslova plné bílkovin a vlákniny. Měly by proto být součástí zdravého a vyváženého jídelníčku, proto je dobré je zařadit třeba jako přílohu. Navíc je jen…
Pořádná dávka čerstvých hub a poctivá porce smetany udělá z obyčejné bramboračky luxusní pětihvězdičkový pokrm. Nešetřete houbami ani smetanou, výslednou polévku si pak…
Bramborový salát má variant, kolik je domácností. Zkuste šikovnou, sýrem obohacenou verzi tohoto oblíbeného pokrmu. Jako obměnu můžete použít recept bez zakysané smetany…
Chcete připravit slavnostní oběd? Nechte se inspirovat naším receptem. Přichystáte podle něj pečenou husu, vonící kmínem a zelí, zahuštěné strouhaným bramborem. Sladkou…