Máslová polévka s houbami a bramborem
Recept ještě nebyl hodnocenHoubová polévka přinese do vaší kuchyně vůni lesa a připomene léto nebo prosluněný podzim. Tuto polévku zvládne i začátečník, jen mít ty správné suroviny! Stačí si je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houbová polévka přinese do vaší kuchyně vůni lesa a připomene léto nebo prosluněný podzim. Tuto polévku zvládne i začátečník, jen mít ty správné suroviny! Stačí si je…
Milovaný i nenáviděný zároveň. Špenátu člověk prostě musí přijít na chuť. Je jednou z nejvýživnějších potravin na světě, která má zároveň minimum kalorií. Zde vám ho…
Mleté maso připravené v pomalém hrnci zůstává šťavnaté a nezmenšuje ani výrazně objem. Kromě přípravy masa a zeleniny před vložením do hrnce, si vše podstatné obstará…
Do většího hrnce dáme rozpustit 2 lžíce másla a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme ji zesklovatět. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do…
Tradiční příloha svátečních a zejména těch vánočních dnů. Bramborový salát má mnoho různých podob. V tomto receptu k uvařeným bramborám přidáme v octové vodě vařenou…
Pórek nakrájejte na kolečka a brambory na menší kostičky. V hrnci rozpusťte oříšek másla a na něm osmahněte pórek a brambory, dokud směs nezačne zlátnout.Poté podlijte…
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť, a proto se s ním dobře pojí pikantní marinády a křupavá těstíčka. Tentokrát jsme se rozhodli dát dohromady maso i přílohu, a tak pro…
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda.Když je maso pěkně opečené přidáme sladkou papriku,…
Pokud vlastníte remosku a máte rádi bramboráky, můžete je připravit trochu jinak a dietněji podle tohoto receptu. Bramborové těstíčko je proloženo kuřecím masem a po…
Brambory jsou velmi oblíbenou a tvárnou surovinou k přípravě různých pokrmů. Nejčastěji jsou to přílohy. S tímto receptem si můžete připravit chutné bramborové krokety s…
Karbanátky z bramborového, ochuceného těsta, ukrývají lahůdku pro milovníky sýrů. Mozzarella je po usmažení krásně polotekutá, ovonění česnekem, paprikou a koriandrem…
Pokud jste ještě nezkoušeli vlažný bramborový salát bavorského stylu, dejte mu šanci nyní. Je velejednoduchý a opravdu chutný. Jen pár potřebných surovin a čas na…
Výborný štikozubec, připravený v pečence je ideální, když zrovna nemáte čas, ale chcete si pochutnat na dobrém jídle. Všechny suroviny jen snadno naskládáte do pečenky a…
Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude…
Kysané zelí, kvalitní papriková klobáska a kopr tvoří skvělou kombinaci. Pochutnáte si na ní v této polévce, ve které se všechny chutě dokonale spojují. Navíc vás…
Kapustová polévka jako zelňačka je skvělá alternativa pro milovníky tradičních českých polévek. S podobnou kyselou a sytou chutí jako zelňačka, ale místo zelí se používá…
Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty tepelné úpravy. Brambora v těstě dodává kyprost, vláčnost a také prodlužuje trvanlivost. Koblížky tak budou jako čerstvé i…
Sladký staročeský pokrm, připravený z brambor, posypaný mákem smíchaným s cukrem. Řeč je samozřejmě o tradičních škubáncích, které můžete také znát pod názvem kucmochy.…
Oblíbené nočky z bramborového těsta, italské gnocchi, jsou hotové vmžiku, pokud máte již uvařené brambory ve slupce. V těstě tohoto receptu je přidán i strouhaný sýr,…
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají …
Pokud si chcete místo obyčejných brambor dopřát bohatší přílohu třeba ke smaženým řízečkům, tento lehký bramborový salát bude skvělou volbou. Kromě brambor v něm najdete…
Polévky jsou jedním ze základních pokrmů. Zeleninové vývary jsou plné vitamínů a chuti. Když k tomu přidáte ještě i červenou čočku, zástupce luštěnin, máte hned…
Šlehané bifteky z mletého masa jsou nadýchané díky bílkům, jemné a šťavnaté. Příprava není nijak složitá a dozlatova usmažené placičky budou chutnat výborně s vařeným…
Říká se, že polévka je grunt. Toto tvrzení je doopravdy pravdivé, talíř horké zeleninové polévky příjemně zasytí a dobře zahřeje v chladnějších dnech. Polévka plná…