Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynza - suroviny a ingredience

Brynza

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 328 kJ /
317 kcal
Bílkoviny20,67 g
– z toho živočišné bílkoviny20,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky25,33 g
– nasycené15,67 g
– nenasycené8,67 g
–– mononenasycené7,33 g
–– polynenasycené1,33 g
––– omega 30,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 888 mg
Sůl2,33 g
Sacharidy1,67 g
– cukry1,67 g
––– laktóza1,67 g

Recepty s touto surovinou

Bramborové halušky Videorecept

Bramborové halušky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…

Jangrossek

60 min

Halušky s brynzou Videorecept

Halušky s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na Slovensku se těší halušky s brynzou velké oblibě. To ale neznamená, že si je nemůžeme uvařit i my v Česku. Halušky s brynzou jsou jednoduché a poměrně rychlé jídlo…

toprecepty.cz

55 min

Brynzové halušky Videorecept

Brynzové halušky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…

Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brynza je oblíbeným slovenským sýrem z ovčího mléka. Pokud ji milujete, vyzkoušejte připravit tuto lahodnou pomazánku. Nejlepší je na čerstvém chlebu se zakysaným mlékem…

tejaja

20 min

Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…

bonifac

60 min

Bačovská kuřecí roládka

Bačovská kuřecí roládka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na každý plátek naneseme vrstvu brynzy, rozprostřeme ji (dobře to jde prsty) a posypeme kostičkami slaniny.…

Bačovy šátečky

Bačovy šátečky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…

Liptovská pomazánka

Liptovská pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ze Slovenska pochází liptovská pomazánka, která kombinuje jemný tvaroh s výraznou chutí brynzy a máslem. Krémová a lahodná pomazánka nejlépe chutná na čerstvém pečivu,…

past1978

15 min

Krémové těstoviny s brynzou

Krémové těstoviny s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné…

Pečené brambory se dvěma dipy

Pečené brambory se dvěma dipy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…

mika59

45 min

Brynzové oplatky

Brynzové oplatky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.Pokud použijete…

Brynzové oplatky

Brynzové oplatky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.Pokud použijete…

Brynzové sušenky

Brynzové sušenky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brynzu můžete využít místo obvyklých druhů sýra i k přípravě slaného pečiva. Pro její typickou slanou chuť není třeba těsto nijak dochucovat. Tyto brynzové sušenky jsou…

suslajda

45 min

Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…

Simply Food

60 min

Pomazánka z brynzy

Pomazánka z brynzy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brynza je jemný ovčí sýr, který je populární hlavně na Slovensku, ale i u nás si získává značnou oblibu. Výrazná slaná chuť a typické aroma dodávají brynzové pomazánce…

suslajda

20 min

1 2 3 10