Bramborové halušky
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 328 kJ / 317 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 25,33 g |
| – nasycené | 15,67 g |
| – nenasycené | 8,67 g |
| –– mononenasycené | 7,33 g |
| –– polynenasycené | 1,33 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 888 mg |
| Sůl | 2,33 g |
| Sacharidy | 1,67 g |
| – cukry | 1,67 g |
| ––– laktóza | 1,67 g |
Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Na Slovensku se těší halušky s brynzou velké oblibě. To ale neznamená, že si je nemůžeme uvařit i my v Česku. Halušky s brynzou jsou jednoduché a poměrně rychlé jídlo…
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Brynza je oblíbeným slovenským sýrem z ovčího mléka. Pokud ji milujete, vyzkoušejte připravit tuto lahodnou pomazánku. Nejlepší je na čerstvém chlebu se zakysaným mlékem…
Zemiaky nastrúhame na špeciálnom strúhadle, osolíme, pridáme múku a vypracujeme pevnejšie cesto.Do vriacej osolenej vody pretlačujeme halušky, jemne premiešame. Keď…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…
Brynza je jemný ovčí sýr, který je populární hlavně na Slovensku, ale i u nás si získává značnou oblibu. Výrazná slaná chuť a typické aroma dodávají brynzové pomazánce…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Syrové brambory nastrouháme na jemno.Přidáme hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody a uděláme polohusté těsto.Vodu přivedeme k varu, osolíme a při opětovném varu…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.Pekáček vymažeme…
Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku a zpracujeme. Těsto by nemělo být řídké. Halušky odkrajujeme z prkénka lžičkou nebo nožem do vroucí osolené vody. Po…
Bramborové lokše se škvarky a brynzou jsou dokonalou ukázkou tradiční slovenské a české kuchyně. Měkké, zlatavé bramborové placky doplněné křupavými škvarky a jemně…
Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.Pokud použijete…
Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.Pokud použijete…
Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné…
Jednoduchý recept ze surovin, které samostatně chutnají skvěle. A co teprve, až všechny jejich chutě a vůně propojíte! Vyškvařená slanina, nové brambory, slaná brynza a…
Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka.Mezitím vyškvaříme drobně…
Cibuli nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.V pánvi na středním ohni rozehřejeme 40 g sádla, přidáme slaninu a 2 minuty ji za častého míchání…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Pirohy z klasického nudlového těsta, plněné směsí ze šťouchaných brambor a slané brynzy, patří mezi ta jednoduchá a prostá jídla, u kterých se ale budete olizovat až za…
Kdo by neznal toto slovenské národní jídlo, má možnost si ho doma připravit a přesvědčit se o tom, jak je báječné. Jde to snadno. Uvařené halušky, připravené z…
Tradiční regionální pokrm, který spojuje jednoduchost a bohatství chutí jemně nastrouhaných brambor, mouky a vajec. Podávají se s opraženou cibulkou, slaninou nebo…
Tvarůžky a Vltavín nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Česnek rozmělníme nebo rozmačkáme.Do misky dáme brynzu, nastrouhané sýry, česnek, papriku, kysanou…