Chřestová polévka jemná jako hedvábí
Recept ještě nebyl hodnocenS příchodem jara se těšíme na výbornou a čerstvou sezónní zeleninu, mezi kterou patří i chřest. V této polévce využijeme všechny jeho části. Její skvělou, jemnou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S příchodem jara se těšíme na výbornou a čerstvou sezónní zeleninu, mezi kterou patří i chřest. V této polévce využijeme všechny jeho části. Její skvělou, jemnou a…
Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a necháme pustit šťávu (šťávu z rajčátek použijeme třeba k omáčce na špagety).Cukety a okurky pokrájíme na kostičky, osolíme a…
Varianta jemné sýrové omáčky s brokolicí, či masem se bude určitě hodit. Podle našeho receptu vytvoříte rychlý jednoduchý oběd, nebo večeři. Vše během pár minut. Sýr…
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa…
Existuje mnoho způsobů, jak připravit snad nejoblíbenější druh masa, kuřecí. Kombinace kuřete se smetanovou omáčkou se sýrem, vonící po kurkumě zní určitě lákavě a…
Upečte k obědu výborné rolády z mletého masa s česnekem a šalotkou, plněné plátky šunky, sýru a nasekaným libečkem, zabalené do křupavé slaniny. Roládu nakrájejte na…
Tuto výbornou jihočeskou pomazánku si nejlépe vychutnáte s čerstvým pečivem a sklenkou piva. Prolínají se v ní chutě plísňového sýra, tvarohu a česneku. Trošku…
Marinování Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny,…
Krémová a hebká sýrová omáčka, která v sobě skrývá dokonale provařený bešamel zahuštěný strouhaným sýrem. Dokonale ladí s přidanou cuketou ochucenou česnekem a bazalkou.…
Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s trochou oleje opečeme z obou stran dozlatava; nejprve opečeme stranu s kůží. Poté je dáme dopéct do rozehřáté…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou šalotku, zaprášíme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji vývarem, prošleháme a přivedeme k varu. Vložíme na…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a…
Nejdříve smícháme maso s drobně nakrájenou šalotkou a zbytkem surovin. Dobře propracujeme a odložíme. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji.Přidáme suché houby a…
Žampiony nakrájíme na větší kousky, šalotky najemno. Rozpustíme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Přihodíme žampiony, sůl a kmín.Chvíli restujeme, až žampiony trochu…
Na pánev dáme olivový olej a nakrájíme na jemno šalotku (cibuli) a dáme do pánve. Až šalotka zesklovatí, přidáme rýži. Nejlépe kulatozrnnou, vhodnou na rizoto, má hodně…
Králíka vykostíme a necháme ve větších kusech.7 lžic oleje, hořčici, med, sůl a pepř dobře vymícháme a vetřeme do masa. Necháme do druhého dne odležet v lednici.Druhý…
Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo. Osolíme a opepříme. Po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje a mezi malé svalíky…
1/Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat. 2/Mezitím si připravíme omáčku. Na másle…
Černá čočka je bohatá nejen na vlákninu, ale také na bílkoviny. Pokud ji připravíte společně se zeleninou a cizrnou, získáte tak plnohodnotné a syté jídlo, ke kterému se…
Stehna omyjeme, dobře osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Pomeranč kartáčkem vydrhneme a nakrájíme ho s česnekem na plátky a šalotku na osminky.Pekáček vytřeme…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Přidáno před 44 minutami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
První český král Vratislav I. si pochutnával na sekaném telecím mase zabaleném do bránice i na plněném labutím krku
Jak na nejlepší bublaninu s třešněmi? Tahle těsta patří mezi nejoblíbenější
9 nejlepších bramborových příloh: Zhubnete spíš s bramborami na loupačku nebo s kaší? Spočítali jsme za vás!