Maminčin vajíčkový salát
Recept ještě nebyl hodnocenOd maminky nebo babičky chutnalo vždy každé jídlo nejlépe. A není divu, vždyť vařily podle léty prověřených receptů, které se předávají z generace na generaci. Jeden…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Od maminky nebo babičky chutnalo vždy každé jídlo nejlépe. A není divu, vždyť vařily podle léty prověřených receptů, které se předávají z generace na generaci. Jeden…
Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška.Na pánvi na troše másla pstruhy…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a důkladně opečeme v pánvi na másle s olejem dozlatova. Zatímco hovězí maso může zůstat uprostřed růžové, kuřecí…
Mořské plody jsou stále ještě pro většinu z nás tak trochu exotikou. A proto je dobré mít po ruce podrobný recept na jejich perfektní přípravu. Takže stačí jen pustit se…
Oškrábaný celer nakrájíme na hrubé kostky, mrkve překrojíme na půl a z každé části uděláme podélné čtvrtiny. Šalotky překrojíme podélně na čtvrtiny. Česnek rozetřeme se…
Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20…
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Králičí maso je velmi jemné a skvěle se hodí k nedělnímu obědu. Jeho příprava si vyžádá více času, výsledek ale stojí za to. Díky anglické slanině je jídlo pěkně…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a 4-5 minut před koncem vaření těstovin přidáme hrášek a nakrájenou papriku. Scedíme a necháme vychladnout.Zároveň uvaříme…
Do misky dáme plátky rajčat, přidáme plátky šalotky, přidáme 100 g Fety, na proužky nakrájenou papriku. Posypeme oreganem, zalijeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby…
Kapustu očistíme, rozkrojíme na čtvrtky a vložíme do osolené vařící vody. Uvaříme do poloměkka. Vodu slijeme, kapustu necháme trochu zchladnout, nakrájíme na jemné…
Okurku nastrouháme na kráječi nebo nakrájíme ručně na plátky ne úplně tenké . Plátky dáme do sklenice a zalijeme nálevem smíchaným ze všech ostatních ingrediencí.…
Cestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene (je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka).Mrkvu a salotku ocistime.…
Šťavnaté hovězí maso pomalu dušené v červeném víně s cibulí a slaninou – to je boeuf bourguignon, slavný pokrm z francouzské Burgundie. Připravte si tuto voňavou…
Pokud jste dosud nenašli zalíbení v chuti zelených fazolek, po uvaření našeho receptu si je zamilujete. Na skus povařené fazolky ve smetanovém základu, vejce nahniličko,…
Varianta jemné sýrové omáčky s brokolicí, či masem se bude určitě hodit. Podle našeho receptu vytvoříte rychlý jednoduchý oběd, nebo večeři. Vše během pár minut. Sýr…
Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kousky, mrkev dáme na větší kusy.Na másle zpěníme cibuli s kmínem. Přidáme květák, brambory a chvíli…
Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit. Po 3 minutach …
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe tak, aby byly na skus (doporučuji přidat 3 lžičky mořské soli a 3 lžičky olivového oleje). Po uvaření těstoviny slijeme,…
Rajčata překrojte na polovinu. Položte je na plech řezem nahoru, posypte natrhanými lístky bazalky a plátky česneku, vše zalijte olivovým olejem a dejte na hodinu a půl…
Prsa nakrájíme na nudličky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nudličky masa ze všech stran prudce osmahneme, pak do pánve přimícháme nasekanou šalotku a stroužky…
Placičky jsou skvělým prostředkem, jak svým blízkým dopřát alespoň trochu zeleniny, kterou do nich lehko schováme. Tyto na povrchu křupavé a uvnitř vláčné bezvaječné…
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíčí maso zprudka opečeme.Osolíme ho, opepříme a dáme stranou.Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme,…
Zlatavé, šťavnaté a neskutečně křupavé! Tyhle wrapy plněné kuřecím masem, zeleninou a rozpuštěným čedarem si zamilujete na první kousnutí. Díky horkovzdušné fritéze jsou…