Hovězí guláš - pro nejmenší
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno.V kastrůlku rozpustíme máslo a na mírném plameni orestujeme šalotku. Přidáme maso, osolíme a posypeme mletou paprikou. Necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno.V kastrůlku rozpustíme máslo a na mírném plameni orestujeme šalotku. Přidáme maso, osolíme a posypeme mletou paprikou. Necháme…
Do pánve Wok nalijeme trochu oleje a zesklovatíme najemno nakrájenou šalotku.Následně vložíme osolené kousky nakrájených kuřecích prsou a chvilku restujeme, aby se maso…
Porce masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a ovážeme potravinářským provázkem. Obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a po obou stranách maso…
Porce masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a ovážeme potravinářským provázkem. Obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a po obou stranách maso…
Maso, já panenku, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánev dáme olej a do horkého přidáme maso. Smažíme do zbělení masa.Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka,…
Dýni hokaidó očistíme a nasekáme na menší kostky, slupku můžeme ponechat. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme šalotku a mrkev. V pánvi na…
Máslo a olej rozehřejeme ve silnostěnné pánvi. Přidáme žampiony, šalotky a uzené maso a na mírném plameni smažíme po dobu 2-3 minut dohněda. Rozdrobíme bujon a společně…
Domácí burger, křupavé hranolky, rozpečená bulka a pořádná porce salátu s dochucovacími omáčkami na vás čekají v našem receptu. Přesně za takovou večeři vás budou vaše…
Očištěné cibulky osmahneme na polovině horkého másla, podlijeme vodou, přidáme zelený hrášek, promícháme a dusíme asi 10 minut. Pak zaprášíme moukou a zlehka promícháme.…
Líčka důkladně očistíme, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a líčka na něm z obou stran zprudka dohněda opečeme. Vyjmeme a do výpeku…
Kotlety lehce naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme…
Očištěnou a odblaněnou panenku nakrájíme na plátky široké cca 2 cm (3 ks na porci) a lehce naklepeme klouby ruky. Jednu lžíci oleje smícháme s bylinkami, špetkou soli,…
Kůži na prsíčkách nařízneme až k masu (ne do masa) do mřížky. Z pomeranče nastrouháme kůru a potřeme s ní prsa. Vložíme je do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasekáme na…
Oškrábaný celer nakrájíme na hrubé kostky, mrkve překrojíme na půl a z každé části uděláme podélné čtvrtiny. Šalotky překrojíme podélně na čtvrtiny. Česnek rozetřeme se…
Králíka vykostíme a necháme ve větších kusech.7 lžic oleje, hořčici, med, sůl a pepř dobře vymícháme a vetřeme do masa. Necháme do druhého dne odležet v lednici.Druhý…
Houba Shimeji neboli líhovec moučný je oblíbená v japonské kuchyni. S cibulkou, mrkví a zelím z ní během chvilky vytvoříte výborné jídlo, které můžete použít jako…
Omáčka Madeira je vlastně základní demi-glace, která byla obohacena o Madeirové víno. Víno Madeira je silné dezertní víno, má sladkou, karamelovou chuť. Tato omáčka se…
Šťavnaté kuřecí maso ze stehen orestujeme a smícháme se zeleninovou směsí, která má základ z loupaných rajčat, špenátu, kapie a koření. K ní pak servírujeme jako přílohu…
Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem…
Vepřové ramínko s kostí, naložíme do láku vytvořeného z oleje a koření na vepřové maso. Dáme do lednice na 1 den uležet. Druhý den si nachystáme žampiony, které…
Filé podusíme na malém množství vody a necháme vychladnout.Šalotku očistíme a nakrájíme na jemné kousky.V misce vidličkou filé rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme…
Salám nastrouháme na hrubo. Ostatní ingredience nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme a vmícháme ochucenou majolku.Majolku smícháme s ostatními surovinami a…
Pokud má maso na povrchu horní strany trochu tuku, nařežeme ho asi v centimetrových rozestupech a do zářezů nasypeme špetku soli. Potom maso svážeme provázkem, jakoby do…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Gastro výlet: Mandloňové sady v Hustopečích nedaleko Brna lákají na sběr čerstvých mandlí i ochutnání mandlovky
Peče celá země: Jak připravit dokonalý slaný dort? Podle těchto tipů jej zvládne každý, stačí jen toustový chléb a trocha fantazie
Co dům dal aneb Čím pohostit nečekanou návštěvu? Dobře zásobená spíž vás zachrání!