Cuketová omáčka se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová a hebká sýrová omáčka, která v sobě skrývá dokonale provařený bešamel zahuštěný strouhaným sýrem. Dokonale ladí s přidanou cuketou ochucenou česnekem a bazalkou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémová a hebká sýrová omáčka, která v sobě skrývá dokonale provařený bešamel zahuštěný strouhaným sýrem. Dokonale ladí s přidanou cuketou ochucenou česnekem a bazalkou.…
Nejprve připravte těsto, které bude půl hodiny, během přípravy náplně, odpočívat při pokojové teplotě. Do misky vsypte prosátou mouku, sůl a přilijte olej. Důkladně…
Maso nakrájíme (libovolně na kostičky nebo na plátky ) osolíme a osmahneme na pánvi . Dáme stranou . V jiné pánvi na másle osmahneme šalotku , přidáme houby a dusíme do…
Zemiaciky, salotku, cesnak, mrkvu a cervenu papriku ocistime. Zemiaciky nechame v celku (musia byt naozaj male, ak nie, tak prekrojte), mrkvu a papriku nakrajame na…
Kapr podávaný s voňavým kmínovým máslem a lehkým bramborovým salátem je lehčí alternativou ke klasické štědrovečerní úpravě. Jednoduchá příprava nechá vyniknout chuti…
Líčka důkladně očistíme, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a líčka na něm z obou stran zprudka dohněda opečeme. Vyjmeme a do výpeku…
Od maminky nebo babičky chutnalo vždy každé jídlo nejlépe. A není divu, vždyť vařily podle léty prověřených receptů, které se předávají z generace na generaci. Jeden…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Na podzim jsou tradiční zvěřinové hody. Vy si takové hody můžete udělat doma s inspirací tohoto receptu. Opečená jelení kýta s bramborovými plackami je doplněna voňavou…
Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20…
Oblíbená chuť segedínu v nové podobě! Masové koule v kysaném zelí spojují šťavnaté masové kuličky s lahodnou smetanovou omáčkou a kyselým zelím. Ideální pro ty, kdo…
Jemné maso candáta, opečené dozlatova na másle, v doprovodu lehké a voňavé pažitkové omáčky kombinaci chutí, která potěší i náročné jazýčky. Omáčku můžeme zvýraznit…
Na ostrovní specialitě kromě steaku medium rare nesmí chybět opečená uzená pancetta, sázené vejce a hořčičná omáčka z demi glace s medem a šalotkou. Přípravou tohoto…
Zřejmě nejoblíbenější maso v českých domácnostech připravíme pod taktovkou Mirka Kaliny. Vepřovou panenku naplníme rafinovanou nádivkou ze sušených švestek a připravíme…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, navlhčíme mlékem a necháme odstát. V pánvi rozehřejme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, plátky hub, osolíme a podusíme…
Slaninu nakrájíme na plátky, šalotku a česnek na kolečka, cuketu a kapii na proužky.Pragandu smícháme s prolisovaným česnekem a pečlivě vetřeme po celé ploše do masa i…
Srnčí steaky rozkrájíme na poloviny (na cca 5x10cm kousky), můžeme i na menší kousky. Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem…
Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu na zadní straně obalu (voda na těstoviny musí být slaná jako moře).Šalotku a česnek nakrájíme na jemno a lehce osmažíme na…
Troubu rozehřejeme na 180 °C Maso nakrájíme na plátky a zprudka a krátce opečeme na oleji s máslem z obou stran, aby se zatáhlo. Nevadí, když bude prosvítat růžové maso…
Nudle dáme do nádoby určené pro MVT, zalijeme vřelou vodou a dáme vlnit na 6 min/ 800 W ( nebo uvaříme klasicky dle návodu na obalu), hotové scedíme, propláchneme…
Brambory uvaříme do měkka, vejce na tvrdo.Brambory necháme zchladnout a posléze nakrájíme na kostičky. Pokud máme nové brambory, tak je ani nemusíme loupat, ale jinak…
Tyto sýrové karbanátky s uzenou vůní jsou plné křehkosti a bohatého sýrového aroma. Podávat je můžete k obědu či večeři s bramborovými přílohami, nebo jako součást…
Tuňák s pečenou zeleninou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravé a chutné jídlo plné barev a chutí. Kombinace šťavnatého tuňáka a pečené zeleniny jako jsou lilek…
Placičky jsou skvělým prostředkem, jak svým blízkým dopřát alespoň trochu zeleniny, kterou do nich lehko schováme. Tyto na povrchu křupavé a uvnitř vláčné bezvaječné…