Rýže s žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenRýži uvaříme podle návodu. Ve wol pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku. Když cibulka zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a pokrájené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýži uvaříme podle návodu. Ve wol pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku. Když cibulka zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a pokrájené…
Rajčata nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a zalijeme citronovou šťávou. Osolíme a promícháme. Než budeme salsu servírovat,…
Ve větším kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte po částech maso, obalené v mouce a restujte ho dohněda na středně vysokém plameni. Opečené maso vyndejte z kastrolu…
Do vyšší a úzké nádoby dáme mléko, olej, ajvar. hořčici, cukr, chilli a papriku. Ponorný mixér dáme na dno a pomalým tahem mixujeme a taháme nahoru.Mixujeme do…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
Tvarůžková pomazánka je oblíbenou pochoutkou hlavně k pivu. Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně bílkovin, takže tuhle pomazánku klidně považujte za zdravou dobrotu.
Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a…
Španělská studená polévka gazpacho je jako stvořená pro horké dny. Připravíme ji z čerstvé zeleniny, kterou rozmixujeme, vychladíme a podáváme s opečenou bagetkou.…
Z masa a ovoce můžeme vytvořit lahodný pokrm, stačí vybrat správnou kombinaci. Pečené kuřecí maso a pečené švestky se navzájem skvěle doplňují a zvýrazňují. Výborné…
Překvapte své hosty svátečním pokrmem! Voňavé telecí maso se šalotkami, česnekem a šalvějí se dusí na víně a limetkové šťávě. O závěrečnou chuť se postarají sladké…
Nakrájejte sýr na zhruba centimetrové kostky a nasypte je do mísy.Přidejte česnek nakrájený na plátky, cibuli nakrájenou na kolečka, sušená rajčata a nakonec nadrcenou…
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet. V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm…
v mističce smíchejte víno, kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte římský kmín a šalotku. Opékejte asi 1 minutu, dokud…
Do misky dáme plátky rajčat, přidáme plátky šalotky, přidáme 100 g Fety, na proužky nakrájenou papriku. Posypeme oreganem, zalijeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby…
Česnek a chilli papričky nakrájíme nadrobno, pórek a šalotky na kolečka. Nudle připravíme podle návodu (stačí zalít vařící vodou a nechat odstát). Sojovou omáčku…
Z lososa odstraníme kůži a odvážíme 200 g, které rozsekáme / rozmixujeme / na jemno. Zbylých 300 g nakrájíme na drobné kostičky a spojíme s rybí fáší. Quinou uvaříme…
Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem…
Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do hrnce s vařící vodou. Vaříme na skus, cca8-10 minut. Zcedíme a dáme stranou. V hlubší pánvi rozehřejeme olej,…
Těsto: Mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme máslo, vejce, sůl a rychle zpracujeme na křehké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v…
Od maminky nebo babičky chutnalo vždy každé jídlo nejlépe. A není divu, vždyť vařily podle léty prověřených receptů, které se předávají z generace na generaci. Jeden…
Ředkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zalijeme tak do 3/4 vodou, osolíme a vaříme cca 5-7 minut.Mezitím na másle orestujeme nakrájenou šalotku uděláme jíšku. Zalijeme…
Milujete mořské plody? Slávky jsou nízkokalorické a hodnotné jídlo, které je jednoduché, lahodné a rychle hotové. Překvapte své blízké výborným a originálním jídlem,…
Červená kari pasta je typickou přísadou thajské kuchyně – dodává pokrmům plnou, aromatickou chuť a krásnou barvu. V tomto bezmasém receptu hraje hlavní roli spolu se…