Lemon curd
Recept ještě nebyl hodnocenLemon curd je něco jako citrónová pomazánka, nebo marmeláda. Skvěle se hodí třeba na palačinky, do makronek, k naplnění cupcakes, tartaletek, promazání dortů nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lemon curd je něco jako citrónová pomazánka, nebo marmeláda. Skvěle se hodí třeba na palačinky, do makronek, k naplnění cupcakes, tartaletek, promazání dortů nebo…
Vepřové kostky po Znojemsku spojují šťavnaté maso s typickou chutí kyselých okurek a jemně cibulové omáčky. Jednoduché, syté jídlo, které voní po domácí kuchyni a skvěle…
Další z receptů na oblíbený závin. Chutná s jakoukoliv nádivkou, ale klasika s jablky svou osobitou chutí nikdy nezklame. Ať už s kyselkavými nebo sladkými jablíčky,…
Šťavnaté a dozlatova upečené masíčko, doplněné dušeným zelím a bramborovým knedlíkem – česká klasika, která se hodí k nedělnímu obědu, ale i pro slavnostní příležitosti.…
Víte, čím jsou odlišné pardubické perníčky od klasický, které pečeme zejména na Vánoce? Jejich základem je sirup svařený z cukru a vody a po upečení se plní povidly a…
Opilé věnečky jsou jemné, křehké cukroví s nádhernou vůní rumu, který jim dodá typický sváteční šmrnc. Na talíři vypadají elegantně a při ochutnání se doslova rozplývají…
Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, vmiešame vanil. cukor, múku s práškom a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice, do jednej vmiešame kakao.…
Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, vmiešame vanil. cukor, múku s práškom a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice, do jednej vmiešame kakao.…
Vánoční štola z kynutého těsta, pečená ve formě na chlebíček, je plná kandovaného ovoce, rozinek a ořechů. Dopřejte si tu pravou vánoční atmosféru s nadýchaným a vláčným…
Dezerty s pudinkem jsou vždy velmi lahodné a jemné. Tento jablečný koláč je z listového těsta a strukturu doplňují piškoty. Díky pudinku je vláčný a po vychlazení…
Červená řepa obsahuje velmi velké množství zdraví prospěšných látek, které lidské tělo potřebuje. Když se naskytne možnost uchovat ji na zimní období zpracováním podle…
Řezy z rozmixovaného ananasu s lechtivým názvem kolují mezi hospodyňkami už několik let. Většinou ho známe pod názvem Orgasmus a opravdu mu svou chutí dostojí. Vláčný…
Švestkový koláč z kynutého těsta je osvědčená klasika, která voní koncem léta a domovem. Nadýchané těsto a sladkokyselé švestky tvoří neodolatelnou kombinaci, která…
Švestkový koláč z kynutého těsta je osvědčená klasika, která voní koncem léta a domovem. Nadýchané těsto a sladkokyselé švestky tvoří neodolatelnou kombinaci, která…
Linecký koláč s jablky je poctivá klasika nejedné hospodyňky. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá. Nejlépe chutná po odležení, když jemné a křehké máslové těsto lehce…
Receptů na bábovky je opravdu velmi mnoho. Tato je ale velmi snadno připravitelná bez přemíry vážení. Většina surovin se měří na hrnečky. Příchuť čokoládové tyčinky…
Hledáte takovou úpravu masa, aby maso zůstalo krásně křehké a šťavnaté? Vyzkoušejte ho namarinovat podle následujícího receptu. Maso je lehce pikantní a má výraznou chuť…
Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Připravte vláčné knedlíkové…
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou…
Uzená krkovice, kysané zelí a bramborový knedlík jsou v české kuchyni velmi tradiční kombinací. Uzená krkovice pečená v celku na cibulovém základu si zachová šťavnatost.…
Tradiční Sacher dort stojí především na kvalitní čokoládě, která udává chuť i konzistenci celého korpusu. My jsme ale čokoládu nahradili jablky, díky kterým je těsto…
Crinkles jsou sušenky se zajímavým popraskaným vzhledem. Jsou jednoduché a pěkné na pohled. Místo čokoládové klasiky crinkles připravíme s citronem a čajem matcha.…
Může snad existovat jednodušší recept na výborný moučník než je tento hrníčkový perník? Pár surovin, jedna mísa a hrneček, stačí vše zamíchat a upéct. Přípravu můžete…