

Bezlepkové koblihy
Suroviny
- 500 g bezlepkové mouky
- 300 ml vlažného mléka
- 2 lžíce cukru moučka
- 42 g droždí
- 2 lžíce oleje
- 1 ks vejce
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Nejprve si v hrnci sehřejeme mléko tak, aby bylo vlažné.
Přidáme do něj cukr, který rozmícháme a přidáme droždí.
Necháme nakynout.V misce si zatím přichystáme mouku, olej, vejce a špetku soli.
Jakmile máme droždí nakynuté, přidáme jej do směsi mouky.
Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou, dáme na teplo a necháme kynout cca 30 minut.
Po půl hodině už můžeme vzít těsto a tvoříme z něj koblížky.
Připravíme si pánev s olejem a koblížky do něj vkládáme.
Necháme je osmažit z obou stran do zlatova.
Hotové koblížky dáme na talíř s ubrouskem.
Můžeme natírat (plnit) marmeládou, čokoládou, nebo tím co vám chutná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bezlepkové koblihy
K receptu nejsou žádné komentáře.