Trdelník na plechu
Recept ještě nebyl hodnocenZbožňujete vůni trdelníku a sbíhají se vám sliny pokaždé, když jdete kolem stánku? Upéct domácí trdelník není složité, ale zabere to čas i práci. My pro vás máme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zbožňujete vůni trdelníku a sbíhají se vám sliny pokaždé, když jdete kolem stánku? Upéct domácí trdelník není složité, ale zabere to čas i práci. My pro vás máme…
Pokud jste dodnes preclíky pouze kupovali, tak je čas na změnu. Podle našeho propracovaného receptu a s pomocí domácí pekárny vystřihnete krásné louhované preclíky s…
Do mísy dám mouku, do jednoho rohu rozklepnu žloutek. Ohřeji mléko. V mouce udělám důlek, dám tam kvasnice, cukr, zaliji mlékem a nechám chvíli nabobtnat. Mezitím…
Slavnostní obložené chlebíčky budou chutnat ještě lépe, pokud je připravíme z domácí veky. Stačí připravit těsto, nechat nakynout, srolovat, upéct v zapařené troubě a…
Ze všech přísad vypracujeme na vále hladké těsto. Neděláme kvásek, jen kvasnice rozdrobíme a těsto necháme 30 min odpočinout. Můžeme těsto udělat i v pekárně na program…
Chystá se u vás v rodině velký den? Ať už si dva chtějí říct své "Ano", nebo někomu budete přát "Všechno nejlepší", jemné a nadýchané domácí koláčky udělají vždy radost…
Langoše vonící česnekem a bohatě posypané sýrem stále patří mezi oblíbené stánkové pochoutky. Připravit si je můžete ale snadno i sami doma. Díky jogurtu v těstě…
Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto…
Klasické kynuté koláče, které můžete tvarovat dle libosti buď na celý plech, nebo velké či malé koláčky. Zde je zvolena varianta tří druhů koláčů s různým ovocem na…
Hanácké právo je zvyk, který se na Hané a to hlavně na vesnici udržuje jako památka, jak se naši předkové bavívali a veselili. A na takové oslavě koláčky mnoha chutí…
Kynuté těsto je záludné, ale při správném postupu a pečlivé přípravě z něj vykouzlíte úžasné dobroty. Zkuste připravit třeba rumáčky - kynuté koláčky plněné tvarohem,…
Po dobrém obědě je potřeba kousek něčeho dobrého na zub. Šátečky z kynutého těsta se sladkou, skořicí provoněnou jablečnou náplní budou to pravé. Připravit je není…
Peciválky - oblíbené vdolečky našich prababiček - jsou dobrota pocházející z okolí Nového Bydžova a jejich vznik je datován do roku 1860. Jedná se o tradiční…
Nadýchané, voňavé a skvělým džemem plněné. To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte…
Poctivé kynuté buchty vyžadují čas a péči, aby byly dokonalé. Začátečníkům mohou připadat náročné, ale s naším receptem je zvládne opravdu každý. Náplň zvolte podle…
Málokde už se slaví posvícení, ale posvícenské koláčky se pečou pořád. Posvícení se původně slavilo ve výroční den posvěcení místního kostela a bylo třeba vystrojit…
Františky, známější pod názvem Švýcarky, jsou oblíbeným kynutým pečivem. Jejich příjemná skořicová chuť a postupně se odlupující těsto vás určitě dostane. Záleží jen na…
Výhodou tohoto receptu na kynuté rohlíčky je, že nemusíte nic složitě odvažovat, vše se měří na hrnky. Po vykynutí rohlíčky naplníme oblíbenou náplní a upečeme. Skvělé…
Nadýchané ještě teplé koláčky s povidly a křupavou drobenkou vám krásně provoní dům skořicí a sladkou chutí. Náplň dejte takovou, jakou vaše rodina miluje. Je to snadné…
Do mísy vsypeme 3 hrnky hrubé mouky. Přidáme 4 větší špetky soli, rozklepneme 1 vajíčko. Přidáme kvasnice rozmíchané v hrnku vlažné vody a 1 pokrájený rohlík nebo housku…
Dětmi milované donuty si můžete upéci sami doma a to i ve zdravější verzi, než je původní smažená. I pečené v troubě jsou nadýchané a křehoučké. Zdobit si je můžete dle…
Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto. Velice dobře lze také zadělat v pekárně - vložit nejdříve "mokré" suroviny, do toho dát sypké a nechat vymíchat a…