Bezlepkový jogurtový langoš
Recept ještě nebyl hodnocenZ trochy mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy a nebo do pekárny nalijeme mléko, přidáme jogurt, sůl.Nasypeme mouku, přidáme sodu a nakonec kvásek.Necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z trochy mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy a nebo do pekárny nalijeme mléko, přidáme jogurt, sůl.Nasypeme mouku, přidáme sodu a nakonec kvásek.Necháme…
Koláčky s tvarohovou či makovou náplní patří mezi nejoblíbenější klasiku, kterou nám s láskou pečou babičky i maminky. My pro vás máme rychlou verzi z těsta, které…
Knedlíky, neboli blbouny, vaříme nejčastěji v letní sezoně, kdy nám dozrává ovoce. Můžeme tak použít meruňky, jahody, ostružiny nebo borůvky. K plněným knedlíkům pak…
Pokud vás honí mlsná a máte zahrádku plnou ovoce, tak si připravte lahodný kynutý koláč, na který můžete dát ovoce, které vás zrovna napadne. Skvěle chutná nejen s…
Do mouky se solí a solamylem udělám důlek pro kvásek :cukr, droždí, vlaž.mléko. Necháme asi 15 min odpočívat.Poté přidáme vejce,zbylé mléko a máslo a zaděláme těsto…
Nejprve malinko ohřejeme kyšku s vodou a cukrem. Přidáme droždí a uděláme kvásek.Mouku prosejeme, přidáme tuky, vejce a sůl. Vymícháme do hladkého těsta a necháme 1/2…
Makový věnec je vlastně obyčejný makový závin a můžete ho vyzkoušet podle jakéhokoliv oblíbeného receptu na kynutý závin. Na stole vypadá velice efektně, asi nejvíc ho…
Pizza už neodmyslitelně patří do našeho jídelníčku. Těžko říci, která je nejlepší, každý si chválí svůj originální a vyzkoušený recept. Je skvělé, že kdykoliv můžete…
Jemné a nadýchané těsto na langoše připravíte ze zakysané smetany. Během kynutí těsto jednou propracujte, a pak už jen pomoučenou lžicí ukrajujte hromádky, ze kterých…
Univerzální těsto na svatební koláčky můžete plnit dle vlastní fantazie. Těsto je snadné a rychlé na přípravu a nemusíte čekat až vykyne. Stačí jen vyválet, naplnit a…
Smícháním 450 g mouky, droždí, soli, cukru a teplého mléka připravíme řidší zákvas, který necháme cca 15 minut vzejít.Poté přidáme žloutky, minerálku a zbytek mouky,…
1 dc mléka ohřejeme, přidáme 1 lžíci cukru, droždí a posypeme špetkou mouky a necháme vzejít kvásek. Jakmile je kvásek hotový smícháme s ostatníma surovinama ( mléko,…
Nastavení pekárny: Program Těsto Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo…
Droždie rozmrvíme asi do 100 ml vlažnej vody s cukrom a necháme oživiť, cca 30 min.Do múky vmiešame soľ, pridáme kvások z droždia, olej (70 ml) a pridávame vodu,…
Kynuté knedlíky plněné jahodami patří mezi vzpomínková jídla našeho dětství. Ne nadarmo se říká, že naše babičky je umí připravit nejlépe. Není to však nic složitého,…
Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte tyto měkké, nadýchané buchtičky plněné oblíbeným lískooříškovým krémem, vonící rumem a vanilkou a posypané moučkovým cukrem.…
Do zlatova smažené koblihy z nadýchaného těsta se světlým proužkem kolem dokola, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou oblíbená klasika. Jejich příprava…
Vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme vykynout (1/2 až 3/4 hod). Z těsta vyválíme placku asi 1-2 mm. Vykrajujeme kolečka, která plníme malou lžičkou…
Nadýchaný koláč s vrstvou borůvek je vděčným moučníkem, který uvítají i ty nejmlsnější jazyky. Kombinací droždí a prášku do pečiva dosáhneme toho, že těsto nemusí kynout…
Peciválky - oblíbené vdolečky našich prababiček je dobrota pocházející z okolí Nového Bydžova a jejich vznik je datován do roku 1860. Jedná se o tradiční štědrovečerní…
Vyzkoušejte tradiční Honzovy buchty z kynutého těsta, které je zaděláno šlehačkou, místo mléka. Nadýchané buchty, plněné oblíbenou sladkou náplní, jsou jemné a vláčné…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…