Voňavé krůtí plátky s přírodní šťávou
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi šťavnaté marinované maso, ale klasické kombinace už se vám přejedly? Nebojte se sáhnout po něčem exotičtějším, připravte si krůtí plátky podle našeho receptu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 621 kJ / 388 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| – nasycené | 3,75 g |
| – nenasycené | 3,75 g |
| –– mononenasycené | 1,25 g |
| –– polynenasycené | 2,50 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Máte rádi šťavnaté marinované maso, ale klasické kombinace už se vám přejedly? Nebojte se sáhnout po něčem exotičtějším, připravte si krůtí plátky podle našeho receptu.…
Jídla z jednoho pekáče jsou velmi oblíbená. Tento recept přináší vpravdě bleskurychle možnost, jak nasytit rodinu po necelé hodince příprav. Gnocchi můžeme zakoupit nebo…
Tenké plátky lahodného roastbeefu s francouzskou omáčkou s bílým vínem, estragonem a čerstvými bylinkami uspokojí ty nejnáročnější chuťové buňky. Jeho přípravou vás…
Jste milovníkem česneku a nedokážete si bez jeho chuti představit svoje vaření a stává se vám, že někdy prostě dojde a vy musíte improvizovat? Pokud ano, zkuste…
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Do pekáče vymazaného tukem klademe střídavě vrstvy brambor a nastrouhaného balkánského sýra. Každou vrstvu posypeme bylinkami,…
Rybu si omyjeme, osušíme, celou i vevnitř prosolíme a pokapeme citronem. Do pekáčku dáme rozpuštěné máslo, na něj nakrájíme cibuli s paprikou na proužky, rajčátka na…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou ( můžeme je předem rozříznout na menší části).Maso poté vyjmeme z…
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte a prolisujte 3 česneky. Maso smíchejte s česnekem a solí a nechte aspoň půl hodiny odležet.V hrnci rozpalte olej a…
Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme. Připravíme si čistou utěrku ( já použila plenu ) a na ní…
Nejen s majonézou a uzeninou je možno připravovat bramborový salát. Pokud chcete inovaci a změnu, vyzkoušejte náš recept. Zálivka tvořená smetanou, česnekem, jemným…
Omyté a osušené maso potřeme solí a prolisovaným česnekem a estragonem. Dáme do mísy, přikryjeme folií a necháme přes noc v chladu. Připravíme nálev: půl litru studené…
Rybu si připravíme, že jí nakrájíme na filata, omejeme, osušíme, osolíme, dost pokapeme citronem, posypeme kmínem, estragonem a necháme odležet. Mezi tím si oškrabeme…
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
V pánvi na 2 lžících másla osmahneme najemno nakrájenou cibuli a papriky pokrájené na tenké proužky. Poté přidáme řádně očištěné krevety, osolíme a okořeníme petrželkou,…
Lilky podélně nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, rozložíme a osolíme, necháme cca 30 min odpočinout, než pustí přebytečnou vodu. Mezitím nakrájíme na kolečka cuketu,…
Objevte autentickou chuť Střední Asie s tímto uzbeckým jehněčím šašlikem. Šťavnaté kousky jehněčího masa, marinované ve speciální směsi koření a grilované k dokonalosti,…
V mixéru rozmixujte kešu ořechy a česnek, dokud nemají konzistenci drobenky nebo strouhanky, přidejte prsty rozdrobené tofu a opět rozmixujte, dokud se neutvoří víceméně…
Do tukem vymazaného pekáče uložíme plátky ryby, na másle osmahneme cibuli a prolisovaný česnek, vmícháme bylinky, sůl a pepř. Směs přidáme k rybě a 10 - 20 minut opékáme…
Nejprve osolíme a opepříme porce kuřete, obalíme je lehce moukou a přebytek oklepeme.Na pánvi, vhodné i do trouby, rozehřejeme olej, maso na něm zprudka ze všech stran…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Maso nakrájíme na cca 1cm silné plátky, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Vložíme je na připravený…
Bramboru vaříme 10 min. ve slupce doměkka. Do hrnce s vařenými brambory přidáme párky, hrnec přikryjeme a párky necháme ohřívat. Na zálivku smícháme cibuli, majonézu,…
Játra nakrájíme na kousky a opečeme je na pánvi s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a nakonec poprášíme paprikou. Vyjmeme je z pánve. Do pánve přilijeme trochu oleje…
Tento salát kombinuje jemné těstoviny s kousky uzeného lososa, čerstvou zeleninou a lahodným dresinkem, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Je ideální jako lehký oběd…