Jehněčí na kořenové zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenČasově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu, obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní jehněčí pečeně. Koření, víno a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu, obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní jehněčí pečeně. Koření, víno a…
Bramborový salát, který vás nebude nudit. Pikantní hořčice, kyselé okurky, pořádná porce bylinek a roztomilé malé červené ředkvičky plné chuti. Nejlépe chutná vychlazený…
Vaječný řízek na topince je jednoduchá a rychlá večeře z pár základních surovin. Směs vajec, chleba, cibulky a koření se usmaží dozlatova a podává na křupavé topince.…
Výbornou tatarskou omáčku můžete připravit během chvíle, z několika surovin, v pohodlí vašeho domova. Okurky jí dodají lehce kyselou chuť, která krásně vynikne v…
Recept na svěží pomazánku z vajec upotřebíte nejen na Velikonoce, kdy máme doslova přebytek vykoledovaných vajíček, ale také kdykoliv v průběhu roku. Pomazánka je skvělá…
Maso si nakrájíme na tenké nudličky - tak, aby se uděli ti hadi, cibuli nakrájíme na půlměsíčky, vše dáme do misky, osolíme, opepříme, dáme mletou papriku, 1 lžíce…
1) Všechny ingredience smícháme, dochutíme solí a pepřem, a necháme 30 minut odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.
Kotlety zlehka naklepeme a na okrajích nařízneme. Papriky a rohy nakrájíme na proužky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany natřeme hořčicí. Lehce poprášíme moukou…
Oloupanou bramboru nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobno. Maso spojíme se všemi surovinami, řádně prohněteme a odložíme na hodinku do lednice.Z masa…
Z masa uděláme plát, který potřený olejem uložíme alespoň na 24h do lednice (zkřehne). V den přípravy maso od oleje otřeme, naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící hořčice a přidáme k osmahnuté pokrájené cibuli. Maso opečeme na prudším ohni, aby měla omáčka…
Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na kousku másla, posolíme a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na céčka, spaříme horkou vodou a necháme okapat.Tvrdý sýr…
Z kuřecích prsíček si uděláme, co největší plátky. Které po-té nasolíme, napepříme. Potřeme hořčici a na každý plátek dáme kus anglické slaniny. Vše zabalíme do rolek a…
Do mísy dáme mleté kuřecí maso, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, vajíčko, hořčici a kečup.Goudu nebo jiný sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do mísy…
Salát omyjeme a natrháme do mísy.Z hořčice, worcesteru, citronové šťávy a olivového oleje umícháme marinádu, kterou salát zalijeme.Maso z prsíček nakrájíme na nudličky,…
Říká se, že českým národním sportem je houbaření. Ať se řadíte do té aktivní části nebo jste spíše tým rekreačních houbařů, jistě oceníte inspiraci na zpracování vašich…
Hovězí játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Nesolíme!Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Buď mraženou, nebo čerstvou (mrkev, celer, petržel).Přidáme…
Jednoduchá omáčka k minutkovým masům. Hodí se k hranolkům, kuskusu nebo bramborám. Zkusit jí můžete i samotnou. Kdo má rád pikantnější chuť může si přidat do základu…
Mleté maso má mnoho možností jak ho lze využít. V našem receptu stačilo pozměnit ochucení, přidat pikantní omáčku a doplnit jídlo vhodnou přílohou aby se staly…
Máte chuť na lehký oběd nebo rychlou večeři? Ochutnejte tento dobrý salát. Křehké listy salátu smícháte s cibulí, sýrem a konzervovaným tuňákem. Všechny chutě spojí…
Tento pokrm má své příznivce, ale i skalní odpůrce, pokud patříte do první zmíněné kategorie a hledáte recept, dle kterého si tuhle lahůdku připravit, jste tu správně.…
Křupavý celerový salát na plátcích pečiva, doplněný šunkou, sýrem nebo vejcem, vytvoří lahodné spojení chutí. Ideální na oslavy, rodinné posezení i jako rychlé…
Domácí škvarková pomazánka vám bude chutnat na krajíci čerstvého chleba. Přidejte kyselou okurčičku, nebo feferonkou, nalijte do sklenice vychlazené pivo a můžete začít…