Salát ze slepice – light
Recept ještě nebyl hodnocenSlepičí maso se výborně hodí na masové saláty. Budete překvapení, jak výborné je v kombinaci s houbami, sladkou kukuřicí a ananasem. Slepice je na tento salát vhodnější…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slepičí maso se výborně hodí na masové saláty. Budete překvapení, jak výborné je v kombinaci s houbami, sladkou kukuřicí a ananasem. Slepice je na tento salát vhodnější…
Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s…
Máte možnost získat domácího králíka? A váháte nad jeho úpravou? Zkuste variantu s houbovo - smetanovou omáčkou podle osvědčeného receptu. Skvělé jemné maso a lahodná…
Houby můžeme připravit na spoustu způsobů, jedním z nich je například tato pikantní houbová směs v asijském stylu. Doplníme je sójovou omáčkou, chilli a zázvorem.…
Houbaření je v našich končinách považováno za národní sport. Máte-li štěstí na bohatou úrodu, můžete si z nasbíraných úlovků připravit tento skvělý salát. Kousky hub…
Připravte si lahodné nakládané hříbky se zeleninou ve sladkokyselém nálevu, který dokonale vyvažuje jemnou zemitost hub s osvěžující chutí zeleniny a lahodným nálevem.…
Nadúrodu rajčat lze výborně zpracovat sušením. Nepotřebujete k tomu ani sušičku, hravě to zvládnete i za pomoci trouby. Vyzkoušejte domácí sušená rajčata naložená v…
Topinková směs je výborný způsob, jak využít čerstvé letní suroviny a vytvořit lahodný a sytý pokrm plný chutí a vůní. Tento rustikální recept kombinuje jemnost cuket,…
Skvělé placičky s houbami se budou výborně hodit pokud, máte přebytky staršího pečiva. Jsou rychle připravené a dají se jíst teplé i po studenu. Česnek, majoránka a…
Pokud vám při sběru hub pořádně vytrávilo, můžete si z nich během chvilky připravit voňavou svačinku nebo večeři. Výraznou chuť hub podtrhnou čerstvé bylinky a česnek.…
Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme.Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a lehce potřeme utřeným česnekem.Do menší misky…
Ochutnejte pravou valašskou zelňačku s houbami – sytou, voňavou polévku, která spojuje kysané zelí, lesní houby a tradiční koření do jedinečné chuti. Dokonalý pokrm pro…
Houbová zelňačka je lahodná polévka, která spojuje zemité aroma hub s jemnou kyselostí zelí. Tento voňavý a sytý pokrm je ideální pro milovníky přírodních chutí a skvěle…
Kompoty (džemy, nakládanou zeleninu),připravíme do sklenic podle osvědčeného receptu. Sklenice uzavřeme víčky (šroubovacími)a dáme do mikrovlnky. Vejdou se tam 4 velké…
Cibulku si nakrajime na vetsi kosticky nebo mesicky, porek na pulkolecka a dame na panvicku orestovat, ne dohneda, jen zesklovatet. Pridame na platky pokrajene houby,…
Nasbíráme houby, očistíme, nakrájíme na kousky, dáme vařit do osolené vody na 5 minut. Potom scedíme a propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do…
Do mletého masa přidáme vejce, strouhanku, protlak, koření na pizzu, sůl, pepř a polovinu drobně nakrájené cibule. Řádně propracujeme a z hmoty vytvoříme 8 - 9…
Cibuli a bílou část cibulky nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Obojí zpěníme na másle a přidáme nakrájené houby. Přidáme kmín a dusíme do měkka.Vejce rozšleháme se…
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme vejce, najemno pokrájenou cibuli, utřený česnek a sůl. Poté opatrně vmícháme tolik mouky, aby těsto bylo ještě líně…
Na sádle zpěníme cibulku do růžova a zalijeme horkou vodou. Přidáme nakrájené nožičky Růžovek na kousky připomínající dršky. Přidáme papriku dle stejně jako na…
Syrové brambory, vařený celer a česnek nastrouháme najemno.Přidáme všechny ostatní suroviny, umícháme těsto a na sádle z něj smažíme bramboráky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na pěkné kostky. Ze všech stran je osmahneme na oleji hezky dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme houby, máslo a dosmažíme. Při…
Kuřecí prsíčka si nakrájíme na tenké proužky a naložíme do marinády a dáme do chladna uležet. MARINÁDA: bílé víno, sójová omáčka (podle chuti každého ) Poté…
Na pánvi si na malinkém množství oleje osmažíme na kostky nakrájený chleba do zlatova(jako krutony). Na druhé pánvi si na oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno,…