Houbovník s uzeným tofu

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Suroviny 6 porcí

2 hrnky uvařených malých krupek
cca hrnek pokrájených hub
2 cibule
4 stroužky česneku
půlka uzeného tofu
sůl
troška tymiánu nebo majoránky
olej
2 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Houby podusíme a mezitím osmahneme na oleji do zlatava cibule, nakrájené na kostičky .
    Cibulky osolíme a ke konci k nim přidáme najemno nastrouhané nebo na malé kostičky nakrájené tofu - podle toho, zda máte raději tofu "zamaskované" nebo naopak chcete, aby bylo v jídle poznat.

  2. Tofu s cibulkami ještě chviličku osmahneme, až začne vonět, přidáme tymián, prolisovaný česnek, Shoyu a vmícháme do krupek.

  3. Pořádně promícháme, ochutnáme, jestli je houbovník dost slaný a nandáme do pekáče.

    Přiklopíme druhým pekáčem a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut.

Poznámka od kuchařky

TIP: K houbovníku se hodí kvašené zelí nebo rajčatový či okurkový salát.http://www.Zdravi3v1.cz

Komentáře k receptu Houbovník s uzeným tofu

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3To muze byt dobre:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty s uzeným tofu příprava houbovník recepty z tofu houbovnik podle trošky houbovník recept s uzeným tofu doba peceni houbovniku