Hrášková polévka s párkem
Recept ještě nebyl hodnocenZ másla a mouky uděláme zásmažku. Přidáme vodu a bujon. Vložíme na kostky nakrájené brambory a pod pokličkou je uvaříme. Před koncem do polévky vložíme hrášek v poměru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z másla a mouky uděláme zásmažku. Přidáme vodu a bujon. Vložíme na kostky nakrájené brambory a pod pokličkou je uvaříme. Před koncem do polévky vložíme hrášek v poměru…
Mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Před koncem vaření přidáme hrášek a dovaříme. Scedíme a necháme zchladnout.Okapané zavináče…
Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem smíchaným s utřeným česnekem a osolíme, opepříme. Brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtky či osminky, dle velikosti, osolíme.…
Šunku, kapii a okurky nakrájíme na kousky a promícháme. Želatinu připravíme podle návodu. Jako tekutinu použijeme lák z okurek a už nemusíme nic dochucovat.Želatinu…
Na velké pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Osolíme, opepříme a po 5 minutách vyndáváme.Vložíme garnáty a osmažíme je "do růžova"…
Šalotku zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájený oloupaný chřest a chvilku společně podusíme.Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vaříme…
Na masle orestujeme nastrúhanú mrkvu, pridáme hrášok, chvíľu ešte restujeme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme. Uvedieme do varu, vhodíme "strouhání", varíme do…
Stehna očistěte od zbytků peří. Opláchněte je a osušte kuchyňskou utěrkou. V kastrolu přiveďte k varu osolenou vodu. Stehna do ní vložte a vařte je cca 40 minut. …
Vepřové kotlety nařízneme na okraji, aby se nám nekroutily, a bohatě osolíme, opeříme a lehce obalíme v hladké mouce. Plátky dobře oklepeme od přebytečné mouky.…
V rajnici roztopime maslo . Očistenú šalotku nakrájame na tenké kolieska a necháme ju speniť na masle. Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šalotke vhodíme hrášok a…
Na lyžici oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na tenké kolieska narezaný pór a na ružičky rozobratú brokolicu. Za stáleho miešania asi 3 minúty restujeme.…
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme na plátky česnek. Necháme jen zesklovatět a přidáme nakrájenou šunku. Opečeme. Hrášek spolu se…
Kuřecí maso nakrájíme na větší kouky, které osolíme a opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu rozpustíme máslo a olej a osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nakrájený celer…
1) Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a necháme asi pět minut provařit. 2) Přidáme mražený…
Na pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek - a to tak dlouho, dokud se nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut. Mladé kopřivy…
Mátu a sůl dáme do hmoždíře a utřeme do pasty. Poté vmícháme olej a odložíme stranou. Cca 20g másla necháme rozehřát ve středně velkém hrnci. Přidáme jemně pokrájenou…
Brokolici, bramboru, cibuli a česnek si nakrájíme a cibulku dáme na olej v hrnci osmažit do sklovata jako první, pak přijde na řadu brambora s česnekem na plátky,…
Maso v celku podlijeme vývarem, osolíme a ochutíme bylinkami. Vaříme téměř do měkka.Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a hrášek a vaříme cca 5 minut.Zahustíme moukou…
Těstoviny chvíli povaříme ve slané vodě - na skus. Vyndáme na tác a než zchladnou, postrouháme najemno celer a sýr, promícháme se zakysankou, opepříme, ochutnáme,…
Květák rozebereme na malé růžičky a v osolené vodě povaříme doměkka. Rozmixujeme ponorným mixérem,zahustíme trochou jíšky, ochutíme vegetou a povaříme. Na závěr přidáme…
Kladenku krátce povaříme ve vodě a po vychladnutí pokrájíme na malé kostičky.Těstoviny uvaříme dle návodu. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky.Zapékací formu…
Na rozpálenom oleji orestujeme hrášok s paprikou. Zelenina ma byť chrumkavá, nie príliš mäkká. Zeleninu zalejeme vajíčkami rozšľahanými s mliekom a soľou a za stáleho…
Na větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a pěkně ji povaříme doměkka asi 5 minut. Přidáme hrášek a povaříme. Potom přimícháme smetanu a parmezán. Vaříme a…
Pstruha vykucháme, očistíme od šupin a bohatě osolíme. Okořeníme pepřem a drceným kmínem. Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na větší pánev,…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Baristka Kamila Chobotová míří na mistrovství světa: Je to velká čest, říká. Rozhodnout mohou drobnosti, třeba špatně navážená káva
Jak dochutit bramborový salát? Hořčice nebo lák z okurek jsou klasika, chuť ale doladí i další netradiční vychytávky
Ginger shot aneb Zdravý „panák“ nabitý vitaminy povzbudí i zahřeje. Vyjde na pouhých 15 Kč a příprava je jednoduchá