Bylinková hovězí líčka na houbách

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

cca 750 g hovězích líček
50 g uzeného špeku
sůl
1 velká cibule (nebo dvě střední)
mletý pepř
rozmarýn (nebo tymián)
2 stroužky česneku
hrst sušených hub (lze i čerstvé - dle možností)
vývar dle potřeby
jíška
cca 100 ml smetany ke šlehání, nemusí být
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět nasekaný česnek a snítku rozmarýnu, přisypeme houby dle chuti, přilijeme trochu vývaru (nad maso) a pod poklicí zvolna dusíme, za občasného promíchání masa a podlití vývarem dle potřeby.

  2. Když máme maso měkké, vývar dolijeme do požadovaného množství, omáčku zahustíme jíškou a kdo rád smetanové omáčky, přilije i smetanu. Vše krátce provaříme, vyndáme větvičku rozmarýnu, dochutíme dle chuti solí a pepřem a můžeme podávat.

  3. Podáváme s rýží, šťouchanými brambory, knedlíkem, noky...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 72 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bylinková hovězí líčka na houbách

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovězí líčka na houbách jak se připravují hovězí líčka hovězí líčka hovězí na houbách hovězí licka a houbach hovězí líčka na speku líčka na houbách l??ka na houb?ch rozmaryn a hovezi na houbach hovězí na rozmarynu a houbách hovězí omáčka na houbách recept na hovezi licka recepty hovězí lička na hiubach recepty na licka na houbách jak se připravují hovězí líčka na houbách hovězí líčka na houbách rozmarýnu

Zapomněl/a jsem heslo