Pickles ze zelí a červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy.Přidáme na hrubo nastrouhanou červenou řepu.Přidáme sůl, kmín a vše promícháme.Při míchání zeleninu promačkáváme.Necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy.Přidáme na hrubo nastrouhanou červenou řepu.Přidáme sůl, kmín a vše promícháme.Při míchání zeleninu promačkáváme.Necháme…
Plátky masa nařízneme, posypeme solí a pepřem. Na oleji zprudka osmažíme z obou stran. Přendáme do pekáčku, posypeme 3/4 cibulí nakrájené na půlměsíčky, podlijeme vodou,…
Opláchnutá vepřová játra nakrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se při úpravě moc nekroutila.Cibuli nakrájíme nadrobno, na tuku zpěníme, vložíme játra a…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chleba z formy vyklepneme a dáme vychledit na mřížku.
Stehna osolíme, okmínujeme a dáme na chvíli bokem. Do pekáčku nakrájíme na proužky hlívu a sušená rajčata, palici česneku rozkrojíme a dáme také do pekáče. Na tuto směs…
Bůček si rozkrojíme a pořádně rozklepeme tak, aby nám vznikl větší plát. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něj jelitový prejt po celé ploše. Cubuli si nakrájíme na…
Srdíčka a žaludky opracujeme a větší kousky nakrájíme. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme do hněda.Přidáme papriku, zamícháme, protlak a po krátké chvíli…
Brambory nakrájíme na kostky a se solí a kmínem dáme vařit do 1 - 1,3 l vody. K téměř měkkým přidáme sýr, povaříme a zjemníme máslem. Do hotové polévky přidáme…
Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme sójovou mouku, změklý tuk a sýr a v mléce nebo vodě namočené amonium a zpracujeme těsto.Necháme je hodinu v chladu odležet, potom…
Kroupy uvaříme,kořenovou zeleninu nastrouháme,osmahneme na tuku,přidáme vodu,houby a společně vaříme.Ke konci vaření přidáme jemně nastrouhaný brambor,petrželovou nať a…
Nejdříve zapneme troubu na 180°C.Najdeme vhodný pekáč, vylijeme ho olejem a vložíme kuřecí křídla (polovinu pekáče necháme volnou na nádivku). Maso osolíme a okořeníme.…
Rozhodl jsem se poprvé udělat domácí kysané zelí. A při hledání receptů jsem narazil na poptávku receptů z něj. Rozhodl jsem se tedy uvést jeden velmi tradiční z…
Květák si očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Přidáme do většího hrnce vodu dle potřeby a vložíme do něj růžičky květáku. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a…
Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme a necháme chvíli v klidu.Připravíme nádivku: rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme žloutky, oprané nasekané…
Vepřové plátky trochu naklepeme přes folii, na stranách nařízneme, potřeme směsí z hořčice a harissy, nadrcené petrželky, osolíme a opepříme.Pokrájenou cibuli…
Olej rozpalim,cibuli nakrajenou na hrubo osmahnu do ruzova,pridam stehna bez kuze,zasypu bramborama,ktere si krajim na silnejsi pulmesice[kolecko brambory uprostred…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Uzený vývar přivedeme k varu, přidáme do něj brambory, trochu kmínu, bobkový list, nové koření a vaříme, dokud nejsou brambory…
Fazuľu namočíme večer pred varením. Dáme ich variť, prvú vodu zlejeme, doplníme čerstvou studenou vodou a vložíme nožičky klobásy, prekrojené napoly. Okoreníme mletým…
Z vlažného piva, cukru, droždí uděláme kvásek. Kvásek necháme vzejít.Mouku, žloutek, sůl, škvarky, prolisovaný česnek, rozpuštěné sádlo promícháme, přidáme kvásek a…
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Těsto. Bez pekárny těsto zpracujeme ručně nebo v robotu - v troše vody rozmícháme droždí, cukr a…
Krůtí stehna si nasolíme, nakmínujeme a hustě posypeme sušenou hlívou. Do pekáčku si dáme trošku vody, do ní dáme nakrájenou cibuli, nahážeme celé, neloupané stroužky…
Den předem si namočím fazole do vody a nechám je přes noc v lednici. Druhý den vodu z fazolí sliji a přileju novou. Do ní dám 2ks bobkového listu, 2 kuličky nového…
Omytou husokachnu osolíme a necháme chvíli odležet. Jablka nakrájíme ne čtvrtky, vykrojíme jádřince, oloupeme pomeranč a nakrájíme na kousky. Husokachnu naplníme částí…
Mouku smíchám s kořením, solí a sušeným droždím. Následně přidám olej a vlažnou vodu a ocet. Vše smíchám a nechám jej odležet 3 hodiny na teplém místě. Udělám dvě šišky,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Vše, co musíte vědět o bezu: Černý léčí, z červeného je skvělý džem. Který vás může otrávit?
Kuchyně je srdcem domova. Vařte tady, ale také si dopřejte pěkné chvíle
VIDEO: Zkušený rybář Martin ukazuje, jak připravit kapří hlavu na polévku. Důležité je odstranit žábry a setřít sliz, říká