Vepřové maso pečené v leču
Recept ještě nebyl hodnocenV pekáčku rozškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli a orestujeme. Přidáme sádlo, nakrájené maso na kostky obalené v mouce, nakrájené klobásy, osolíme, opepříme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V pekáčku rozškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli a orestujeme. Přidáme sádlo, nakrájené maso na kostky obalené v mouce, nakrájené klobásy, osolíme, opepříme,…
Listové taštičky plněné kysaným zelím a uzeným bůčkem jsou ideální svačinkou jen tak do ruky. Jejich příprava je velice jednoduchá a rychlá. Náplně můžete obměnit,…
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také…
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Chuť jí dodá ještě mletá paprika a majoránka a kyselost zdůrazní…
V nevlídném počasí přijde vhod sytá a teplá polévka plná vitamínů. Taková je i klasická česká zelňačka. Připravíme ji z kysaného zelí, brambor a vepřového masa. Na závěr…
Ledvinky patří mezi opomíjené suroviny, avšak pokud jim věnujete správnou péči a den předem je namočíte do mléka, můžete je další den připravit třeba na smetaně. Jako…
Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.Uprostřed mouky…
Už na sklonku jara, s nástupem léta, se můžeme vydat do lesa na sběr hub. Podaří-li se vám ulovit od každého druhu něco, můžete si třeba na večeři připravit skvělou…
Z Tyrolska pochází spoustu skvělých pokrmů. Jedním z nich jsou i kulaté houskové knedlíky, ochucené špekem a petrželkou. Skvěle chutnají s kysaným červeným zelím, do…
Česnečka je tradiční česká polévka, která svým jednoduchým receptem a výraznou chutí, získala oblibu po celé zemi. Je vynikající nejen na zahřátí, ale i jako lék na…
Jedním ze symbolů jara je zelená barva, která by se podle tradice měla objevit na velikonoční tabuli. Připravte si proto nádivku s bylinkami a šunkou. Uvnitř nadýchaná,…
Chutné využití zbylých brambor, to jsou bramborovo-špekové placky. Placky můžete smažit v rozehřátém oleji či upéct v troubě. Obě varianty jsou výborné a je jen na vás,…
Okouzlí vás svou vůní, měkkou střídou a křupavou kůrkou. Díky domácí pekárně je jejich příprava jednoduchá a výsledek stojí za to. Čerstvé jako z pekařství. Ideální ke…
Krkovici, pokud je v celku, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, ale nenaklepáváme. Každou osolíme, jemně poprášíme mletým pepřem a pokapeme sójovou omáčkou, kterou…
Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla,…
Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…
Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžeme robiť aj so surovými zemiakmi).Slaninu a domácu klobásu nakrájame, opečieme na panvici…
Kuře omyjeme, očistíme a rozčtvrtíme. Vložíme do pekáče, posypeme kořením, které máme rádi ( já jsem použila koření na pečené kuře od Vitany ) a kmínem. Anglickou…
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno a klobásy na kolečka. Na sádle orestujeme cibuli s kmínem do hnědé barvy, ale nespálit.Přidáme maso a zprudka ho opečeme…
Všechny suroviny, jak jdou po sobě, dáme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO - hnětení a kynutí bez pečení.Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučený vál utvoříme…
Uvaříme nové brambory ve slupce, do vody kápneme olej a přidáme dvě lžičky hrubé soli. Vepřovou kýtu trošku naboucháme a potřeme utřeným česnekem se solí, zakapeme…
Květák povaříme na skus, rozdrobíme na "halušky".Na kostičky nakrájenou slaninu opražíme, přidáme cibulku a společně dozlatova osmahneme. Dáme stranou.Na výpeku…
Do vroucí vody s masoxem, dáme drobně pokrájené brambory, přidáme kmín, sůl a 2 lžíce dětské krupičky. Chvilku povaříme, potom přidáme veškerou zeleninu. Vaříme do měkka…
Postup pro kvásek: Do vyšší nádoby o objemu minimálně 1 litr nasypeme 100 ml mouky a přilijeme 80 ml vlažné vody, aby po rozmíchání vzniklo husté těsto. Nádobu uzavřeme…