Rybí karbanátky II.
Recept ještě nebyl hodnocenFilety umeleme, nebo jemně nasekáme. Cibuli a slaninu na malé kostičky. Česnek utřít. Smícháme,přidáme vejce, okořeníme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Uděláme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filety umeleme, nebo jemně nasekáme. Cibuli a slaninu na malé kostičky. Česnek utřít. Smícháme,přidáme vejce, okořeníme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Uděláme…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky. Dáme vařit s kořením do poloměkka. Smetany smícháme s kořením, česnekem a nasekaným koprem. Přilijeme trochu vody z…
Maso nakrájíme na kousky. Připravíme marinádu a vše společně smícháme, kromě kapie. Uložíme do lednice, pokud marinujeme přes noc. Na dvě hodiny nebo kratší dobu necháme…
Vše dáme do pekárny, nejprve tekuté ingredience, pak sypké a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.Po vykynutí těsta v pekárně vytvoříme bochánek, dáme ho na…
Vše dáme do pekárny, nejprve tekuté ingredience, pak sypké a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.Po vykynutí těsta v pekárně vytvoříme bochánek, dáme ho na…
Oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme vločky a mléko a necháme cca půl hodinky odpočinout.Poté přidáme mouku, vejce, strouhanku, utřený česnek,…
Uzené maso uvaříme a nakrájíme na drobno.Oloupané brambory nakrájíme na plátky, pokud to jsou nové brambory, loupat se nemusí.Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na polovině…
Tradiční masopustní guláš se vaří nejen z vepřového masa, ale i z vnitřností, špeku a klobás. Také proto se stal symbolem masopustního hodování. Připravte ho letos podle…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Olomoucké tvarůžky jsou zrajícím sýrem s nízkým obsahem tuku. Jsou vyrobené z netučného kyselého tvarohu a jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu. Na začátku zrání se…
Období masopustu provázejí nejen různé oslavy, ale hlavně dobré jídlo. Právě v této době se konají tradiční zabijačky a vy si můžete připravit výbornou sytou specialitu…
Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na…
Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…
Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a dobře nasolíme. Necháme odležet asi hodinku v chladu. Pstruhy poté opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí,…
Na másle spěníme trochu nastrouhané mrkve,petrželovou nať,zaprášíme moukou,trochu osmahneme a zalijeme asi 1,5l studené vody.Přidáme hříbky,kmín,nové koření,trochu pepře…
Očištěné a osušené mlíčí pokrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, osolíme, okmínujeme a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Zalijeme olejem a promícháme. …
Maso nakrájíme na větší kostky a poprášíme moukou. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a mrkev na kolečka. Na sádle opečeme cibuli s česnekem. Když začne cibule…
Mléko rozšleháme s vejcem. Přisypeme nakrájené zelí a pórek na drobno, uzeninu na kousky. Přidáváme vejce a mouku tak, aby těstíčko bylo jak na bramboráky Dochutíme…
Zapneme troubu na vyhřátí. Pstruhy opláchneme, osušíme a posypeme kořením na ryby ze všech stran, i uvnitř. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, žampionům…
Podnětem k tomuto jídlu bylo odmražování mrazničky a snaha zbavit se zbytků. Ráno jsem dal rozmrazit čtyři kuřecí stehna. Po příchodu z práce jsem nahrubo nakrájel tři…
Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymyzané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180…
Housky, rohlíky nebo uzlíky můžeme připravit ze snadného majonézového těsta, se kterým se velmi dobře pracuje. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme…
Květák rozdělíme na menší části.V hrnci uvaříme vodu se solí a květák necháme vařit asi 10 minut do poloměkka.Poté květák necháme vychladit a nastrouháme na hrubém…
Kysané zelí opláchneme a dáme do mísy.Přidáme koření a promícháme.Zvlášť uvaříme uzené kosti a obereme je.Na pekáč poklademe zelí, na drobno nakrájený špek, na proužky…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami