Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmín celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rybí karbanátky II.

Rybí karbanátky II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Filety umeleme, nebo jemně nasekáme. Cibuli a slaninu na malé kostičky. Česnek utřít. Smícháme,přidáme vejce, okořeníme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Uděláme…

Dooga

30 min

Bramboráčky s králičí směsí

Bramboráčky s králičí směsí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Maso nakrájíme na kousky. Připravíme marinádu a vše společně smícháme, kromě kapie. Uložíme do lednice, pokud marinujeme přes noc. Na dvě hodiny nebo kratší dobu necháme…

mika59

27 min

"Bramboráčky" z ovesných vloček

"Bramboráčky" z ovesných vloček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme vločky a mléko a necháme cca půl hodinky odpočinout.Poté přidáme mouku, vejce, strouhanku, utřený česnek,…

mika59

25 min

Francouzské brambory II.

Francouzské brambory II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Uzené maso uvaříme a nakrájíme na drobno.Oloupané brambory nakrájíme na plátky, pokud to jsou nové brambory, loupat se nemusí.Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na polovině…

cathleen

115 min

Bramboračka s čerstvými houbami

Bramboračka s čerstvými houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…

Tom Beyk

65 min

Zabíjačkový guláš

Zabíjačkový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Období masopustu provázejí nejen různé oslavy, ale hlavně dobré jídlo. Právě v této době se konají tradiční zabijačky a vy si můžete připravit výbornou sytou specialitu…

Zeleninová polévka vařená opačně

Zeleninová polévka vařená opačně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na…

mika59

50 min

Zelňačka z raného zelí (kozí brada)

Zelňačka z raného zelí (kozí brada)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…

honzam

20 min

Pečený pstruh s máslovou zeleninou

Pečený pstruh s máslovou zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a dobře nasolíme. Necháme odležet asi hodinku v chladu. Pstruhy poté opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí,…

Colombo65

30 min

Sváteční hříbková  polévka

Sváteční hříbková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Na másle spěníme trochu nastrouhané mrkve,petrželovou nať,zaprášíme moukou,trochu osmahneme a zalijeme asi 1,5l studené vody.Přidáme hříbky,kmín,nové koření,trochu pepře…

Pečené mlíčí

Pečené mlíčí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Očištěné a osušené mlíčí pokrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, osolíme, okmínujeme a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Zalijeme olejem a promícháme. …

Jiri V.

40 min

Kadlíkovo kuře na smetaně

Kadlíkovo kuře na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Podnětem k tomuto jídlu bylo odmražování mrazničky a snaha zbavit se zbytků. Ráno jsem dal rozmrazit čtyři kuřecí stehna. Po příchodu z práce jsem nahrubo nakrájel tři…

Kadlik

60 min

Slaný chlebový dort

Slaný chlebový dort

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymyzané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180…

Slané pečivo z majonézy

Slané pečivo z majonézy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Housky, rohlíky nebo uzlíky můžeme připravit ze snadného majonézového těsta, se kterým se velmi dobře pracuje. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme…

taddy1

50 min

Zapečené kysané zelí s uzeným masem

Zapečené kysané zelí s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kysané zelí opláchneme a dáme do mísy.Přidáme koření a promícháme.Zvlášť uvaříme uzené kosti a obereme je.Na pekáč poklademe zelí, na drobno nakrájený špek, na proužky…

1 31 32 33 34 35 140

Marie