Dušené brambory
Recept ještě nebyl hodnocenOškrábané brambory nakrájené jak je v rodině zvykem (u nás na měsíčky), přihodíme k na tuku do zlatova osmažené cibuli, osolíme, pokmínujeme a dusíme pod poklicí do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oškrábané brambory nakrájené jak je v rodině zvykem (u nás na měsíčky), přihodíme k na tuku do zlatova osmažené cibuli, osolíme, pokmínujeme a dusíme pod poklicí do…
Nejprve si dáme rozkvasit mouku. Do připravené směsi mouk uděláme důlek, do něj vlijeme vlažné mléko a vysypeme sušené droždí. Promícháme, přikryjeme fólií a dáme do…
Žlázy opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a ty na úzké nudličky.Česnek prolisujeme a odložíme stranou na později. Cibuli nakrájenou nadrobno dáme do pánve s…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
Gigant i řepu okrájíme a nastrouháme. Samozřejmě každé zvlášť. Kdo má techniku, tomu se ušetří čas a síly - já musel ručně.Připravíme lák a ještě teplým zalijeme…
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle dozlatova, přisypeme mletou papriku, zalijeme vodou a vsypeme očištěné a na větší kousky nakrájené houby.Dále do tohoto…
Do hrnce s vodou dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, nakrájené brambory na kostičky a vaříme. Vedle si uvaříme rýži, pokud nemáme nějakou zbylou od jídla a také…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme mouku, sůl, pepř, kmín a promícháme.Na sádle opečeme kostičky slaniny a přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova,…
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte vyprošťovák - korhely leves. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho…
Pokud máte v oblibě kuřecí maso a zeleninu, tak můžete uvařit podle tohoto receptu kuřecí nudličky z prsního masa, mrkve a pórku. Příprava je nenáročná, což vám bude…
Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě…
Výborně ochucené řízky si dá rád každý milovník smažených nebo grilovaných dobrot. Doplňte tyto řízky vhodnou přílohou a zeleninovým salátem a váš oběd bude naprosto…
Zapneme si troubu na předehřátí.Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2cm plátky a lehce poprášíme pepřem.Očištěné brambory nakrájíme na cca 3-4cm kolečka, cibuli na…
Pečená kachna se zelím patří ke slavnostnějším pokrmům. Podávat ji můžete se dvěma druhy zelí, bílé i červené a knedlíky můžete připravit houskové, karlovarské nebo…
Pečená kachna se zelím patří ke slavnostnějším pokrmům. Podávat ji můžete se dvěma druhy zelí, bílé i červené a knedlíky můžete připravit houskové, karlovarské nebo…
Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů…
Ochutnejte tradiční specialitu z šťavnatého pečeného masa podávanou s knedlíkem a dušeným zelím. Tento pokrm, plný bohatých chutí a vůní, je skutečnou klasikou české a…
Výborné jídlo vznikne, když se při přípravě potkají suroviny, jakými je kysané zelí, brambory a kuřecí maso. Podle rychlého receptu můžete uvařit plnohodnotnou večeři…
Stará osvědčená klasika, to jsou pečené brambory s kmínem a kysaným mlékem či podmáslím. Dokřupava upečené brambory potvrzují rčení, že v jednoduchosti je krása. Navíc…
Hutná, vydatná a plná poctivých ingrediencí – to je pořádná chlapská polévka, která zasytí a zahřeje. Ideální volba pro ty, kdo mají rádi výrazné chutě a nekompromisní…
Kuskus se sušenými rajčaty je jednoduché a syté jídlo, které zvládnete během chvilky. Sušená rajčata mu dodají výraznou chuť, zázvor s cibulí jemnou pikantnost a…
Jídla z jednoho pekáčku sklízí úspěch nejen u strávníků. Ocení ho zejména hospodyňky, protože příprava nezabere moc času a ušpiní se minimum nádobí. Tentokrát jsme k…
Do pekáčku dáme zeleninu, poklademe vločkami másla, na to položíme osolenou a okořeněnou tresku. Zalijeme trochou vody a přikryté dáme péct na 250 stupnů. Po asi 10…