Vepřová plec s kaki a pórkem
Recept ještě nebyl hodnocenCibule nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat do zrůžovění. Očištěné maso nakrájíme na kostky-sousta, vložíme k cibuli a necháme zatáhnout.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibule nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat do zrůžovění. Očištěné maso nakrájíme na kostky-sousta, vložíme k cibuli a necháme zatáhnout.…
Uvařte rýži v osolené vodě.Hlávku zelí ponořte do vroucí vody, změklé listy postupně obírejte. Zchlaďte a vyřízněte košťály. Vodu uchovejte. Vnitřek hlávky použijte…
Plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyndáme a na zbytku osmažíme cibuli, přidáme protlak, česnek a trochu vody.Přivedeme k…
Tento recept jsem odkoukala v jedné oblíbené restauraci ve Znojmě, kam se rádi vracíme. http://www.restaurace-u-bazalu.cz/ Důležité je podávat se špekovým knedlíkem ! …
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme spolu se zelím do hrnce. Kdo chce může přidat i lák ze zelí (polévka pak bude kyselejší).Vezmeme větší ponorné sítko, do…
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu.Přidáme…
Bosáky: Rohlíky nakrájíme na větší kostičky, brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s velkými oky (jako na okurky), osolíme, přidáme vejce a mouku a spojíme v…
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme nakrájené maso, sůl, pepř, kmín. Za stálého míchání maso opékáme, pak posypeme paprikou, promícháme a zalijeme vodou nebo…
Namočíme sušené houby. Slijeme a propláchneme fazole, očistíme a nakrájíme brambory.Brambory se špetkou kmínu dáme vařit do většího hrnce do osolené vody, aby byly zcela…
Kapustu nakrájíme na proužky, cibulku (bílou část) a mrkev na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme.Rozpustíme máslo a cibulku s česnekem necháme zpěnit. Přidáme mrkev a…
Králičí maso je velmi jemné a dietní, často k němu přidáváme slaninu, která dodá chuť a zabrání vysušení. Šťavnaté masíčko, voňavá omáčka plná česneku, to je jídlo jako…
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou…
Do bešamelové omáčky ochucené sýrem přilijeme smetanu s rozšlehanými žloutky a na závěr přidáme houby podušené na másle. Jemnou omáčku ochutíme petrželkou a muškátovým…
Chcete připravit poctivý guláš plný masa, fazolí a výrazné chuti? Tahle verze se zařadí do vašich rodinných kuchařek a potěší vaše strávníky. Nejjednodušší přílohou tak…
Klasický chlebík s rovnoměrnou střídou příjemně provoní kmínem celý domov. Kmín pomáhá k lepšímu trávení, doporučuje se proti nadýmání a má mnoho dalších, tělu…
Talíř dobré polévky příjemně zahřeje a zasytí na delší dobu. Aromatická koprová polévka s brambory je klasikou české kuchyně a připravit ji můžete i bez mouky. Její…
Krůtí maso je velmi oblíbené, má velmi nízký obsah tuku a vysoké množství bílkovin a široké využití. Vyzkoušejte kořeněné kousky masa, dušené s anglickou slaninou a…
Pokud si chcete práci na svatomartinském menu trochu usnadnit, máme pro vás skvělý recept. Příprava je velmi snadná, zelí se naplní přímo do útrob kachny a peče se…
Chcete překvapit přátele nápaditým pohoštěním k pivu, či vínu? Zkuste vytvarovat chutnou sýrovo-houbovou směs do tvaru hub. Doplňte při servírování čerstvým pečivem a…
Štěpánská vepřová roláda je lahodný a krásný pokrm, kterým můžete pohostit návštěvu nejen v průběhu vánočních svátků, ale i při kterékoliv jiné slavnostní příležitosti.…
Zelňačka je hustá a vydatná polévka, která vás dokonale zasytí, je plná chutí a lehce pikantní díky maďarské klobáse. Můžete ji připravit s předstihem, pak bude chutnat…
Tento pokrm spojuje jemnou chuť brambor s výraznou kyselostí zelí, doplněnou o uzené maso a smetanu, což vytváří sytou chuťovou kombinaci. Ideální volba pro milovníky…
Vyzkoušejte rychlé smetanové houby ve veganské verzi. Jídlo je velmi snadné na přípravu a do 30 minut máte na stole skvělý oběd, úžasně provoněný kmínem. Skvělou chuť…
Kachní stehna jsou dokonalou klasikou, která vynikne v kombinaci s dušeným červeným zelím a domácími knedlíky. Stehna se nejprve pečou přikrytá, poté se otočí, dosladí a…