Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 11. 2010 16:16

Suroviny

Porce: pre viac osôb

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: rodinný recept, toto jedlo sa u nás podávalo na zabíjačke k obedu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Palika Palika

26. 11. 2019 02:52

:yes::yes::yes:

Palika Palika

26. 11. 2019 02:50

Daniella O.: :yes::yes::yes: naprostý souhlas

Daniella O. Daniella O.

25. 11. 2010 03:47

Tak se musim zastat autorky, ze tento recept neznam s rozmackanym cesnekem, nybrz s posekanym na platky, papriky ( Berani rohy) jsem k tomu v zivote nejedla a se stouchanym bramborem teprve ne. U nas je tradicnejsi zeli a knedlik nebo spenat a bram. knedlik, takze proc ne tradicni madarsky recept???:-! Jiny kraj, jiny mrav a zde mnoho povyku pro nic. Kdyz budeme hodnotit recept, jestli nam chutna, verim, ze vsem ano, takze davam bod a verim , ze zacinajicim kucharkam tento receptik pomuze....:yes:

tejaja tejaja

24. 11. 2010 21:06

...a všade, vo všetkých rodinách a všetkých oblastiach Čiech a Slovenska:-S

chocolate

24. 11. 2010 20:58

Starý maďarský rodinný recept předávaný z generace na generaci:-)):-D.

rebeka rebeka

24. 11. 2010 17:57

tak to by mě nenapadlo:-Oto je hodně složité..do toho já nejdu,to bych asi nezvládla:-!:-//;-(

Iriska Iriska

24. 11. 2010 17:54

Toto se vaří pořád a snad všude. Není to nic extra.:-//

Nadja Nadja

24. 11. 2010 17:53

Magdalenka, na Žitný ostrov si pamatuji ještě ze školy ze zeměpisu.
Peču takto ořez dost často, ještě jemně posypu mletou paprikou - kosti se dají koupit v řeznictví.

magdalenka magdalenka

24. 11. 2010 17:44

Nadenka, to je Žitný ostrov a wikipédia:
(Veľký) Žitný ostrov (maď. Csallóköz) je najväčší riečny ostrov v Európe a zároveň je najväčšiou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe[1].
Na juh od neho sa nachádza tzv. Malý Žitný ostrov.


Ale toto sa varí všade pri zabíjačkách, nielen v rodine M.

Nadja Nadja

24. 11. 2010 17:38

Co nebo kde je "Žiný ostrov" :-?
Výraz "žiný" mi nic neříká :-!

A čím se takto pečené maso či ořezy liší od jinde pečeného masa?
Myslím, že to není žádná krajová ani rodinná specialita, ale běžně používaný způsob úpravy.

xanny

24. 11. 2010 17:08

Dělávám taky, jen to nasoluju a česnekuju den předem, je to super:yes::yes:+1

Merylas Merylas (moderátorka)

24. 11. 2010 16:59

toprecepty.cz toprecepty.cz

24. 11. 2010 16:58

Komentáře jsem smazal, tady se řeší recept.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zabijačkové recepty zabíjačkové speciality recepty zabijackove speciality zabijačkové zelí žitný ostrov zabíjačkové speciality-recepty slovenské speciality recepty žitný ostrov slovensko recepty na zabijačkové speciality zabijacka recepti recepty na zabíjačku recepty na zabíjačku zabíjačkové speciality recept zabijačkové zelí recept zabíjačkové pečené maso pecene maso zabojackove slovenské zabijačkové speciality recepty zabíjačkových specialit recept na zabijačkové speciality speciality zabíjačka

Suroviny: kosti vepřové, plecko, sůl, česnek, voda, brambory, kmín celý, cibule

TopRecepty.cz

Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk9R