Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova

Suroviny pre viac osôb

Vepřové Kosti s větším obsahem masa
odkrojky mastnějšího masa napr. krkovička, plecko - větší kusy
sůl
česnek
voda na podlití
brambory
kmín
cibule (pokrájená na kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáča vložíme kosti, kusy mäsa, presolíme, dobre potrieme prelisovaným cesnakom, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom. Pečieme v trúbe pomaly na 160/170°C, kým mäsko nezmäkne za častého prelievania vypečenou šťavou. 20 minút pred koncom odstránime alobal, zvýšime teplotu na 190/200°C a dopečieme do červena.

  2. Zemiaky pokráiame na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka, scedíme, pridáme kmín, na vypečenej masti osmaženú cibuľu a "rozšťucháme". Podávame horúce mäso s rozšťuchanými zemiakmi, kyslou uhorkou a baraními rohmi.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: rodinný recept, toto jedlo sa u nás podávalo na zabíjačke k obedu.

Komentáře k receptu Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova

  • Palika Palika

  • Palika Palika

    Daniella O.: :yes::yes::yes: naprostý souhlas

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Tak se musim zastat autorky, ze tento recept neznam s rozmackanym cesnekem, nybrz s posekanym na platky, papriky ( Berani rohy) jsem k tomu v zivote nejedla a se stouchanym bramborem teprve ne. U nas je tradicnejsi zeli a knedlik nebo spenat a bram. knedlik, takze proc ne tradicni madarsky recept???:-! Jiny kraj, jiny mrav a zde mnoho povyku pro nic. Kdyz budeme hodnotit recept, jestli nam chutna, verim, ze vsem ano, takze davam bod a verim , ze zacinajicim kucharkam tento receptik pomuze....:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ...a všade, vo všetkých rodinách a všetkých oblastiach Čiech a Slovenska:-S

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Starý maďarský rodinný recept předávaný z generace na generaci:-)):-D.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak to by mě nenapadlo:-Oto je hodně složité..do toho já nejdu,to bych asi nezvládla:-!:-//;-(

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Toto se vaří pořád a snad všude. Není to nic extra.:-//

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Magdalenka, na Žitný ostrov si pamatuji ještě ze školy ze zeměpisu.
    Peču takto ořez dost často, ještě jemně posypu mletou paprikou - kosti se dají koupit v řeznictví.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nadenka, to je Žitný ostrov a wikipédia:
    (Veľký) Žitný ostrov (maď. Csallóköz) je najväčší riečny ostrov v Európe a zároveň je najväčšiou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe[1].
    Na juh od neho sa nachádza tzv. Malý Žitný ostrov.


    Ale toto sa varí všade pri zabíjačkách, nielen v rodine M.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Co nebo kde je "Žiný ostrov" :-?
    Výraz "žiný" mi nic neříká :-!

    A čím se takto pečené maso či ořezy liší od jinde pečeného masa?
    Myslím, že to není žádná krajová ani rodinná specialita, ale běžně používaný způsob úpravy.

    Odpovědět

  • xanny xanny

    Dělávám taky, jen to nasoluju a česnekuju den předem, je to super:yes::yes:+1

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    www.toprecepty.cz OK;-)

    Odpovědět

  • toprecepty.cz toprecepty.cz(administrátor)

    Komentáře jsem smazal, tady se řeší recept.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

Tématické fráze: zabijačkové recepty zabíjačkové speciality recepty zabijackove speciality zabijačkové zelí žitný ostrov zabíjačkové speciality-recepty slovenské speciality recepty žitný ostrov slovensko recepty na zabijačkové speciality zabijacka recepti recepty na zabíjačku recepty na zabíjačku zabíjačkové speciality recept zabijačkové zelí recept zabíjačkové pečené maso pecene maso zabojackove slovenské zabijačkové speciality recepty zabíjačkových specialit recept na zabijačkové speciality speciality zabíjačka