Vepřové plátečky v zelenině

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Suroviny 3 porce

300 g vepřové kýty
300 g mražené zeleniny Na pánev
sůl
mletý černý pepř
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička tekutého polévkového koření
1 lžička sójové omáčky
1 lžička worčestrové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na polovinu a poté na plátky.

  2. Z masa nakrájíme malé plátečky, které naklepeme, osolíme a opeříme z obou stran.

  3. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém plátky masa společně s cibulí opečeme.

  4. Poté přidáme zeleninovou směs a opékáme, dokud zelenina nezměkne.

  5. V 1 dcl studené vody rozmícháme sójovou a worčestrovou omáčku, magi a škrob.

  6. Maso se zeleninou shrneme na bok pánve, vlijeme rozmíchanou směs a necháme přejít varem.

  7. Poté vše společně promícháme a dochutíme solí.

Poznámka od kuchařky

Podávala jsem s opékanými brambory.

Komentáře k receptu Vepřové plátečky v zelenině

Tématické fráze: dusena veprova kyta na zelenine prirodni platecky polévky agrimex