Fazolky zapékané s mrkví a medvědem

magdalenka Kuchař: magdalenka

Bezmasá jídla 4 názory

Suroviny

500 g mražených fazolových lusků
500 g mrkev
400 ml zakysané smetany
3 vejce
sůl
2 velké hrsti medvědího česneku (umytý a pokrájený)
libeček nebo petrželka
trochu bílého pepře
žluté polévkové koření (bez glutamanu)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkvu očistíme, pokrájame, varíme cca 5 min. v slanej vode.

  2. Potom pridáme fazolky a ešte povaríme.

  3. Scedíme, premiešame s medvedím cesnakom a libečkom.

  4. Dáme do pekáčku na pečiaci papier, prelejeme osolenou a okorenenou zmesou smotany a rozšľahaných vajec.

  5. Pečieme pod alobalom cca 20 minút - 200 stupňov, potom 20 minút bez alobalu.

  6. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.

Poznámka

Tepelne upravený medvedí cesnak už nemá takú silu ako čerstvý, chuťovo niečo medzi cibuľou a cesnakom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Fazolky zapékané s mrkví a medvědem

Tématické fráze: zapekané lusky smotana varime s mrkví varíme s medvedím cesnakom zapečené fazolky s mrkví fazolky s mrkví fazolky s mrkví po čínsku fazolove lusky s mrkvi recept fazolky s mrkví polevka recept na fazolove lusky s mrkvi

Zapomněl/a jsem heslo