Nakládaný králík na česneku
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěného a naporcovaného králíka dáme do pekáče. SMĚS:Na másle orestujeme cibuli,přidáme kečup,česnek,mletou papriku,ocet,cukr,sůl,sójovku a vše promícháme.Necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěného a naporcovaného králíka dáme do pekáče. SMĚS:Na másle orestujeme cibuli,přidáme kečup,česnek,mletou papriku,ocet,cukr,sůl,sójovku a vše promícháme.Necháme…
Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny. Dáme do pekáče,…
Připravíme marinádu smícháním všech přísad. Naporcovaného králíka prošpikujeme vychlazenými hranolky z uzené slaniny.Přidáme do marinády a vše (maso i marinádu) dáme do…
Králíka si umyjeme a naporcujeme. Připravíme marinádu, česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Do připravené marinády a česneku naložíme porce králíka, uložíme do…
Na trošce olivového oleje a jedné lžíci másla opečeme králičí stehna. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přendáme do pekáčku, přidáme…
Maso osolíme, opepříme a namažeme dijonskoun hořčicí. Kousky na roládky poklademe anglickoun slaninou, zavineme a spíchneme špejlí nebo jehlou na závitky. Na pánvi si…
V pekáči rozpálíme olej. Osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a játra. Po chvíli přidáme i naporcovaného králíka obaleného v podravce. Opékáme asi 5…
Králika naporcujeme, posypeme na malé kocôčky narezanou mrkvou a petržlenom a prelejeme olejom. Zakryté necháme v chladničke stáť aspoň 12 hod. Králičie mäso dáme aj…
Králíka nebo porce z něj očistíme,a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění chuti Piri Piri kořením (tím méně, je ostré).…
Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme, posypeme česnekem a kmínem.Dno spodního pekáče vytřeme olejem,…
Kralika naporcujem a jednotlive kusy obalim v polohrubej muke. Na rozpalenom oleji porcie opeciem a odlozim na teple miesto. Do zbytku oleja rozprazim nakrajanu slaninku…
Králíka osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a králíka z obou stran necháme zatáhnout. Poté králíka vyjmeme a cibuli orestujeme…
Nejdříve si připravíme nádivku ze shora uvedených surovin a dáme ji na hodinu vychladit. Maso z králíka trochu naklepeme, osolíme, přidáme trochu sušeného zázvoru a…
Králíka naporcujeme, opláchneme osušíme protkneme slaninou (já ji dávám do základu, protože měkké maso vykostím) a potřeme česnekem. Na sádlo dáme na plátky krájenou…
Králíka osolíme, prošpikujeme, pokmínujeme a dáme do pekáčku. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájený špek, sušené houby, cibuli, bobkový list, nové koření,…
Zeleninu si nakrájíme a posolíme, aby pustila šťávu. Králíka potřeme olejem, dáme do pekáče a posypeme solí, pepřem, jalovcem, tymiánem a hřebíčkem. Přidáme brambory,…
Králíka očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a jemně nastrouhaného…
Naporcovaného králíka dobře opláchneme. Pancettu, kterou máme úmyslně nakrájenou na silné plátky, rozkrájíme na klínky a dáme na tácku zmrazit do mrazničky – bude se nám…
Do naporcovaného masa (vepřové i králičí) poctivě vetřeme vzniklou olejovo-kořeněnou směs z v hmoždíři drceného jalovce, koření „Zvěřina + Divočina“ a oleje. Maso dle…
Králíka si omyjeme, naporcujeme. Petželku nakrájíme a v ní obalíme porce králíka, čím více, tím lépe, pak obalíme v hladké mouce a dáme prudce osmažit do pánve, na…
Králíka vykostíme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vody tak, aby bylo vše ponořeno. Vaříme velice mírně (táhneme), vznikající pěnu odebíráme pryč. Na 2 kg…
Hrudní koš, bříška, vnitřnosti, 1 mrkev, celer, bobkové listy, česnek, pepř, nové koření, kopr, libeček, sůl dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka.…
Králičí žebra a zeleninu dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a odložíme. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme…
Králíka rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a mírně opepříme.Na másle a sádle opečeme porce králíka, kolem opečeného králíka rozprostřeme nakrájenou slaninu (co…