Provensálsky králik

ivako Kuchař: ivako

Jiné maso 5 názorů

Suroviny

1 králík
100 g uzené slaniny
80 g másla
sůl
3 stroužky česneku
petrželka
250 ml žampionů v konzervě
4 rajčata (1 konzerva celých loupaných rajčat)
500 ml vývaru
1 lžička hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umytého králika pokrájame na porcie, osolíme a prešpikujeme plátkami slaniny. Na panvici rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kúsky králika. Preložíme do zapekacej misy, zalejeme vývarom dáme piecť.

  2. Počas pečenia podľa potreby polievame výpekom. Keď je maso makké, preložíme ho do hrnca, pridáme nakrájané šampiňóny, prelisovaný cesnak, nakrájané rajčiaky a chvíľu spolu dusíme. Podávame s varenými zemiakmi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Provensálsky králik

Tématické fráze: králik recept provencálský králík pečený králík po provensálsku králikrecepty králík recepty provensalskykralik kralqik po provensalsku proventsalsky kralik recept recept králik recepty králik provensálsky nábytek rolka z králika kralik na panvici recespt kralik provencalsky králik králík vajíčko

Zapomněl/a jsem heslo