Provensálsky králik

ivako Kuchař:

Jiné maso 5 názorů

56

Suroviny

1 králík
100 g uzené slaniny
80 g másla
sůl
3 stroužky česneku
petrželka
250 ml žampionů v konzervě
4 rajčata (1 konzerva celých loupaných rajčat)
500 ml vývaru
1 lžička hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umytého králika pokrájame na porcie, osolíme a prešpikujeme plátkami slaniny. Na panvici rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kúsky králika. Preložíme do zapekacej misy, zalejeme vývarom dáme piecť.

  2. Počas pečenia podľa potreby polievame výpekom. Keď je maso makké, preložíme ho do hrnca, pridáme nakrájané šampiňóny, prelisovaný cesnak, nakrájané rajčiaky a chvíľu spolu dusíme. Podávame s varenými zemiakmi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Provensálsky králik

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo