Voňavé krůtí plátky s přírodní šťávou
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi šťavnaté marinované maso, ale klasické kombinace už se vám přejedly? Nebojte se sáhnout po něčem exotičtějším, připravte si krůtí plátky podle našeho receptu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 163 kJ / 278 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
| Tuky | 2,00 g |
| – nasycené | 1,00 g |
| – nenasycené | 1,00 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 0,50 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 1,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Máte rádi šťavnaté marinované maso, ale klasické kombinace už se vám přejedly? Nebojte se sáhnout po něčem exotičtějším, připravte si krůtí plátky podle našeho receptu.…
Sytá hrachová polévka patří k tradičním pokrmům, které se v mnoha domácnostech vaří právě v období Vánoc. Zahřeje, zasytí a svou výraznou chutí krásně doplní sváteční…
Pokud máte doma těstoviny, maso, smetanu a sýr, tak se můžete pustit do přípravy tohoto receptu. Restované kuřecí maso bude díky smetaně po zapečení krásně šťavnaté,…
S příchodem léta začíná grilovací sezóna a kuřecí maso v marinádě k ní bezpochyby patří. Kombinace jogurtu a příjemně aromatického koření dodá masu zajímavou chuť a…
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti,…
Halušky podáváme s brynzou, s uzeným masem a zelím nebo jako přílohu k omáčkám. K přípravě tohoto jednoduchého těsta nepotřebujeme strouhané brambory. Stačí nám mouka,…
Kuřecí maso a salát jsou skvělým rychlým a výživným pokrmem. Jednoduchá příprava kuřecího masa, které je navíc zapečeno v plátcích slaniny, zabere jen pár minut.…
Karí patří mezi oblíbené pokrmy z indické kuchyně. I u nás zdomácnělo. Bezmasé, avšak výživné, kari můžeme připravit z cizrny, rajčat a kokosového mléka. Skvěle jej…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Silný, zlatý vývar z masitých kostí a vepřového žebra je plný zeleniny a vařeného masa. Tato polévka patří v mnoha rodinách k těm nejoblíbenějším, chutná ve všední den i…
Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka,…
Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli a dáme do tlakového hrnce na rozpuštěné máslo (nebo olej) zesklovatět.Mezitím porce kuřete stáhneme z kůže a opláchneme je.Jakmile…
Silný slepičí vývar s nudlemi je tradiční pokrm, který nabízí bohatou a intenzivní chuť díky dlouhému vaření kvalitního slepičího masa a čerstvé zeleniny. Tento vývar je…
Ten kdo nezkusil, neuvěří, že i pomazánka z celeru můžeme chutnat skvěle. Základní recept lze doplnit krájenou šunkou, kukuřicí nebo pórkem. Podávat jej můžete…
Zapečený květák zná téměř každý, tento recept je ale jako stvořený pro milovníky orientální kuchyně. Uzená paprika, římský kmín, kurkuma a chilli dodají dozlatova…
V pánvi si rozehřejeme 2 lžíce kokosového oleje (ztuhlá horní vrstva v plechovce s kokosovým mlékem) a minutku na něm orestujeme porek nakrájený na půl měsíčky. Poté…
Prsa omyjeme, nakrájíme na 4 cm kostky a naložíme na 2 hodiny do marinády do chladna. Na wok pánvi na rozpáleném oleji osmahneme pár vteřin skořici a tobolky kardamonu,…
I když zrovna nemáme čerstvou zeleninu, můžeme připravit výbornou zeleninovou polévku. Ve vodě zahuštěné jíškou povaříme mraženou zeleninovou směs, dochutíme a na závěr…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Do úzké nádoby dáme všechny suroviny najednou. Ponorným mixérem mixujeme tahem odspodu nahoru. Mixujeme do požadované hustoty.Majonézu dochutíme podle chuti. Na tatarku…
Indická jídla se vyznačují silnou pálivostí svých pokrmů na kterou nejsme zpravidla přivyklí. Proto je nutné množství koření si upravit podle sebe. Jak přílohu zvolte…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do…
Všechny suroviny na těsto promícháme a lžící od oleje rozetřeme placičky na plech s pečícím papírem, který jsme pokapali olivovým olejem.Povrch placiček posypeme jemným…