Kváskové semínkové večky

mysulka Kuchařka: mysulka

Slané pečivo 4 názory

Suroviny

2 polévkové lžíce pšeničného kvásku
100 g hladké mouky
80 g vlažné vody
20 g dýňových semínek
25 g slunečnicových semínek
15 g chia semínek
100 ml vody
400 g hladké mouky
50 g celozrnné pšeničné mouky
50 ml oleje
170 ml vody
1,5 - 2 lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek, vodu a mouku promícháme, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin odpočívat. Dýňová a slunečnicová semínka zalijeme vodou a necháme 10 - 12 hodin namočená.

  2. Chia semínka zalijeme 100 ml vody a necháme asi půl hodiny nabobtnat, občas promícháme.

  3. Z připraveného kvásku odebereme 2 lžíce do sklenice na příští pečení. Zbytek dáme do mísy, přidáme mouky, slitá dýňová a slunečnicová semínka, namočená chia, sůl, olej a vodu. Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Zakryjeme a necháme asi 3 hodiny kynout.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, propracujeme a vytvarujeme večky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, zakryjeme folií a necháme znovu kynout - 1 1/2 - 2 hodiny. Před pečením můžeme večky naříznout. Pečeme na 220 °C, 20 - 25 min.

Poznámka

Z těsta můžeme udělat i bagetky, nebo rohlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 99 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kváskové semínkové večky

Tématické fráze: kváskové krekry recept na kváskové bagety kváskové rohlíky kváskové recepty slunečnicová mouka recepty seminkove suchary kváskove bagetky kváskové žitné krekry