Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Libeček - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Polévka z pečené červené řepy

Polévka z pečené červené řepy

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

I z obyčejných surovin můžeme připravit lahůdku. Pečením dodáme zelenině nové a výraznější tóny. Pak už ji stačí krátce povařit ve vývaru, dochutit a podávat s kopečkem…

poslirecept

60 min

Staročeská bramboračka sklínka

Staročeská bramboračka sklínka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Staročeská bramboračka sklínka dostala svůj název podle toho, že není ničím zahuštěná. Polévka je sytá díky kroupám a bramborám. Kořenová zelenina s cibulí, restovaná na…

zizala

50 min

Bramboráky s libečkem

Bramboráky s libečkem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Bramboráky patří mezi klasické české speciality, které nikdy nezklamou. Vůně česneku a smažených brambor navodí tu pravou domácí atmosféru. Tato verze s cibulí, salámem…

poslirecept

60 min

Těstovinový salát s Mozzarellou

Těstovinový salát s Mozzarellou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těstoviny uvaříme ve slané vodě s 1 lžící olivového oleje. Necháme okapat a přendáme do větší mísy. Cibuli a šunku nakrájíme na drobno a vše dáme na pánev s olivovým…

misza

30 min

Kachní rizoto se zeleninou

Kachní rizoto se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kachní krky si uvaříme do měkka a obereme je, zároveň si uvaříme rýži, jak jsme zvyklí a necháme jí schladnout. Na pánvi s olejem orestujeme cibuli s česnekem, necháme…

Bibinka

40 min

Vošouchy (pálivé)

Vošouchy (pálivé)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Brambory oloupeme,nastrouháme,půlku na jemném struhadle a druhou na hrubém.přidáme ostatní suroviny a uděláme si těsto na bramboráky.Smažíme z obou stran dozlatova.

Omáčka z kuřecích jater

Omáčka z kuřecích jater

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Kuřecí játra očistíme od blanek a pokrájíme. Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce nalijeme olej. Přidáme cibuli, játra, masox, bujón a restujeme. Po chvíli zasypeme…

Krémová zelná polévka

Krémová zelná polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zelí nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej, zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky…

Chlebová drožďovka

Chlebová drožďovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme droždí a necháme rozvonět. Přidáme papriku a po zamíchání vývar, nadrobený chleba, kmín, libeček a povaříme asi 5…

mika59

40 min

Kvasnicová polévka s vločkami

Kvasnicová polévka s vločkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a rozvonět. Přisypeme obě papriky a vločky. Chvíli společně opékáme a…

mika59

35 min

Brambory se slaninou v česnekové omáčce

Brambory se slaninou v česnekové omáčce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Smetanová česneková omáčka je jednoduchá na přípravu a zajisté vás překvapí svojí báječnou chutí. Lehce štiplavá omáčka krásně zasytí a podávat ji můžete s uzeným masem,…

Krkovičková omáčka

Krkovičková omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Omáčka z krkovičky je výtečný pokrm, který potěší svou bohatou chutí a sytostí. Krkovička se pomalu dusí, dokud není dokonale měkká a šťavnatá, a poté se připraví…

Chlebajez

95 min

Libečková směs skoro do všeho

Libečková směs skoro do všeho

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Libeček se řadí zejména mezi polévkové koření, jelikož svojí vůní a chutí připomíná to známé, průmyslově vyráběné. Jeho užití je však široké, od již zmíněných polévek až…

stana5

30 min

Kapustová polévka s rýží a houbami

Kapustová polévka s rýží a houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zeleninová kapustová polévka, doplněná o čerstvě nasbírané houby a předem uvařenou rýži, úplně svádí k zaboření lžíce do plného talíře. Příprava není náročná časově. Za…

maris

40 min

Hovězí vývar s obláčky

Hovězí vývar s obláčky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Poctivý hovězí vývar, dobrý a silný, se zeleninou a domácí zavářkou, můžete připravit k nedělnímu nebo svátečnímu obědu. Při jeho přípravě nespěchejte, je důležité, aby…

EvkaS.

200 min

1 8 9 10 11 12 49