Hermelínové sluníčko v bramborách
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte rychlou sýrovou dobrotu z jednoho pekáčku. Z jednoho hermelínu a pár dalších surovin vykouzlíte fajnovou večeři, pěknou na pohled a samozřejmě i chutnou!…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte rychlou sýrovou dobrotu z jednoho pekáčku. Z jednoho hermelínu a pár dalších surovin vykouzlíte fajnovou večeři, pěknou na pohled a samozřejmě i chutnou!…
Slepici omyjeme a dáme vařit se solí a kořením. Vaříme pomalým varem do měkka podle velikosti slepice. Když už je poloměkká přidáme zeleninu a dovaříme.Polévkové nudle…
Zelňačka je hustá a vydatná polévka, která vás dokonale zasytí, je plná chutí a lehce pikantní díky maďarské klobáse. Můžete ji připravit s předstihem, pak bude chutnat…
Mleté maso má mnoho možností jak ho lze využít. V našem receptu stačilo pozměnit ochucení, přidat pikantní omáčku a doplnit jídlo vhodnou přílohou aby se staly…
Sytá polévka se zajímavou příchutí kopru na vás čeká v tomto receptu. Zeleninový základ rozmixovaný v hladký krém je zjemněný smetanou. Rychlou a jednoduchou přípravu…
Ořezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji…
Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a pokapame citronem, nebo limetkou, opepříme, osolíme a zevniř potřeme zeleninovým základem. …
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rozpustíme máslo s kapkou oleje a cibuli osmažíme do zlatova. Ke konci přidáme česnek a po krátkém smažení odstavíme.Do ještě teplé…
Tofu překrojíme na dva trojúhelníky a každý překrojíme v půlce, budeme mít 4 kousky. Mouku rozkvedláme v mléce, přidáme vejce, libeček a sůl. Těstíčko našleháme a tofu…
Do bramborové kaše přidáme hrubou mouku podle potřeby tak, abychom měli tužší bramborové těsto. Přidáme nahrubo nastrouhanou uzenou parenici, špetku červené sypké…
Pórek je příbuzný cibule a mnoho lidí jej má v oblibě pro jeho mírnější chuť. Ale protože se jeho spodní část nachází v zemi, řadí se mezi kořenovou zeleninu. Tato…
Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat…
Na vývar nejlépe do papiňáku dáme na ¾ hodiny uvařit morkovou kost, kostky hovězího bujónu a 3 oloupané cibule. Mezitím si očistíme a nakrájíme na drobné kostky…
Žampiónová polévka plná sýru a voňavých bylinek je to, na co se může celá rodina těšit, když se sejdete u nedělního oběda. Vyzkoušejte a jistě se k ní budete pravidelně…
Hřejivá, poctivá a plná zeleniny – taková polévka nikdy nezklame. Jednoduchý zeleninový vývar s mrkví a bramborami doplní křupavá cuketa, poctivé nudle a jemné…
Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. …
Brokolici si rozdělíme na růžičky, které omyjeme pod tekoucí studenou vodou.Brambory omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibulku posekáme nadrobno a…
Pórek očistíme, brambory a česnek oloupeme. Vše nakrájíme na kousky. Na másle podusíme pórek s česnekem a když začnou zlátnout, přidáme brambory. Osolíme, přidáme list a…
Tato rychlá a výrazná polévka, je ideální pro podzimní nebo zimní dny, kdy potřebujete zahřát, posílit tělo a dodat mu energii. Hotová v hrnečku je za pár minut.…
Kachní krky si uvaříme do měkka a obereme je, zároveň si uvaříme rýži, jak jsme zvyklí a necháme jí schladnout. Na pánvi s olejem orestujeme cibuli s česnekem, necháme…
Zeleninu si nakrájíme na kostičky, do hrnce si dáme půlku sádla, na něm osmažíme cibulku s česnekem jen do sklovita a přidáme ostatní připravenou zeleninu. Chvilku…
Z ingrediencí vytvoříme tvrdší těsto a struhadlem nastrouháme do polévky a zavaříme. Bylinky pokud možno čerstvé více provoní vývar polévky.
Vychladlé brambory nahrubo nastrouháme. Cibulku se slaninou zpěníme na másle, přisypeme houby, osolíme, okořeníme a necháme vydusit vodu. Pak přidáme brambory,…
Maso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby. Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut.…