Rychlá polévka ze sušeného droždí
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle si v hrnci osmažíme cibuli s česnekem na plátky, nakrájenou najemno do sklovita, přidáme ovesné vločky, sušené droždí, necháme opražit a pak zalijeme vývarem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle si v hrnci osmažíme cibuli s česnekem na plátky, nakrájenou najemno do sklovita, přidáme ovesné vločky, sušené droždí, necháme opražit a pak zalijeme vývarem.…
Osolené plátky masa jsem pokladla listy špenátu (nemusí jej být hromada, ale aby pokryl povrch, zakryl případné menší díry např. po odřezání křupky), na špenát dala pár…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci, na rozehřátém oleji, restujeme nejprve mrkev a kapustičky, přidáme pórek, celer a ještě chvilku mícháme. Zalijeme…
Očištěné hřiby nakrájíme na čtvrtiny a slabým varem vaříme v osolené vodě 20minut. V cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Poté je…
Ledvinky si očistíme, propláchneme jak jsme zvyklí a nakrájíme. Do PH si dáme olej, na něj nadrobno nakrájenou slaninu, pak nakrájené cibule na poloviční měsíčky, česnek…
Dobrý tip na sváteční oběd. Díky anglické slanině jsou kuřecí stehna šťavnatá a po uzené paprice lahodně voňavá. Dostatek šťávy umožní připravit skvělou omáčku a proto…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Rajčata a dýni na větší kusy. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a pórek na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo…
Chleba obalíme z obou stran sýrovo-strouhankovou nádivkou a opečeme zprudka na oleji na pánvi.Kuchyňským ubrouskem odsajeme přebytečný tuk, potřeme pikantní hořčicí a…
Na malém množství oleje si mírně osmažíme cibulku s česnekem na plátky, přidáme kroupy, chvilinku je necháme opražit, zalijeme vodou a vaříme. Mezi tím si do misky…
Hovězí maso nakrájíme na kousky trochu menši než na guláš. Zeleninu očistíme, oškrábeme škrabkou a nakrájíme mrkev a cibuli na kolečka, řapíky na asi 0,5 cm špalíčky,…
Cibuli nakrájíme na větší kousky, ne na jemno, česnek na plátky a orestujeme. Maso nakrájíme na kousky a restujeme došeda, podlijeme vodou nebo vývarem ale jen do výše…
Do bramborové kaše přidáme hrubou mouku podle potřeby tak, abychom měli tužší bramborové těsto. Přidáme nahrubo nastrouhanou uzenou parenici, špetku červené sypké…
Ve větším kastrolu dáme vařit vodu, kterou osolíme buď obyčejnou solí nebo bylinkovou kostkou (lepší :-) ). Do vroucí vody za stálého míchání přisypáváme polentu a od…
Kosti s masem, odkrojené od krkovičky, omyjeme, osušíme a dáme vařit spolu s očištěnou, na malé kostičky pokrájenou zeleninou. Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a…
V hrnci na polovině sádla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem), přidáme propláchnuté a…
Pórek a libeček nakrájíme na jemno. Rozpustíme máslo a pórek a s polovinou libečku chvíli orestujeme. Přidáme mouku a po osmahnutí zalijeme vývarem.Pořádně metličkou…
Na másle si zpěníme cibuli, nakrájenou na proužky k ní přidáme mrkev a kedlubnu, které si nastrouháme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme nasekaný květák s česnekem,…
Uvaříme uzené maso s cibulí, bobkovým listem, novým kořením, pepřem téměř do měkka (asi 30 min. dle druhu masa). Přidáme očištěnou mrkev a brokolici, libeček a…
Do tlakového hrnce dáme vařit polévku, necháme jen kousek mrkve a pažitku. Uděláme knedlíčky. Očištěná játra rozmixujeme spolu s namočenou, vymačkanou houskou, dáme do…
Houby očistíme, nakrájíme, posolíme a podusíme na jedné lžíci másla.V hrnci rozehřejeme druhou lžíci másla, zasypeme moukou a uděláme jíšku.Zalijeme ji zeleninovým…
Vepřové maso není chuťově příliš výrazné, proto mu marinování vyloženě svědčí. Abychom docílili perfektní chuti, je potřeba marinované maso nechat dostatečně odležet. A…
Květák rozebereme na růžičky. Brambor a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rozpustíme máslo, zpěníme cibulku a česnek nakrájený na…
Všechnu zeleninu si nakrájíme na hrubé kousky(krom jedné brambory a česneku), pórek na půlkolečka a cibuli nadrobno, libeček. Tu pak orestujeme na oleji, přidáme mletou…
Večer připravíme maso. Naklepeme hladkou stranou paličky přes igelit. Vložíme jej do marinády z olivového oleje, pepře, práškového bujónu, sherry, trochu soli a dáme…