Nedělní srnčí polévka s fritátovými nudlemi
Recept ještě nebyl hodnocenKosti, maso a odřezky dáme do hrnce, osolíme, dáme pepř a vaříme na nejmenším plameni co nejdéle(aspoň pár hodin), nebo můžeme vařit v PH a necháme, třeba do rána vývar…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kosti, maso a odřezky dáme do hrnce, osolíme, dáme pepř a vaříme na nejmenším plameni co nejdéle(aspoň pár hodin), nebo můžeme vařit v PH a necháme, třeba do rána vývar…
Brambory oškrábeme a společně s kmínem, solí a libečkem uvaříme do měkka. Poté scedíme a necháme okapat.V pánvi rozehřejeme máslo a necháme lehce zpěnit nakrájenou…
Do mísy dáme tvaroh, tavené sýry, máslo, hořčici, utřený česnek se solí, pepř a šlehačem vyšleháme do krémové konzistence.Oloupaná vejce nakrájená na kousky a libeček…
Kuřecí hřbety omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 l studené vody. Přidáme koření (můžeme dát do čajového vajíčka), cibuli, česnek, mírně osolíme a přivedeme k varu.…
Sytou polévku vonící po česneku připravíme z hovězího vývaru, ve kterém uvaříme klobásu s kabanosem a česnekem. Uzeniny po vaření vyjmeme, nakrájíme a zalijeme polévkou,…
Očistený omytý zeler nastrúhame na slzičkovom strúhadle, dáme variť spolu s kockami zemiakov, osolíme.Na oleji osmažíme 2 polievkové lyžice hladkej múky, po vypnutí…
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami jsou bohaté na chuť a dokonalým spojením vepřového masa, aromatických bylinek a šťavnaté slaniny. Tento recept nabízí skvělou…
Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí…
Vepřové maso nakrájené na nudličky osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřáté pánvi s olejem, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, kapii, papriku, rajský protlak a…
Tousty zbavíme kůrky nebo rohlík okrájíme a necháme v mixéru a nebo el.mlýnku nadrtit na jemnou drť. Do misky dáme vařenou rýži,vejce, lučinu,vegetu,koření, bylinky a…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa na kostky a mrkev na kolečka. Na olivovém oleji usmažíme cibuli dozlatova a přidáme kuřecí a mrkev. Okořeníme kari, podravkou,…
Lilek nakrájíme na cca 1cm silná kolečka, osolíme a necháme odležet čtvrt hodiny. Potom kolečka osušíme papírovou utěrkou, obrátíme, zlehka osolíme a necháme ležet…
Telecí kosti se solí a mrkví uvaříme. Čím déle vaříme, tím bude vývar silnější. Vývar přecedíme, sebereme všechen tuk.Do vývaru rozmačkáme vidličkou mrkev, přidáme na…
Brambory oloupeme a jen tak prsty rozmačkáme na větší kousky. Rozpustíme máslo a krátce zpěníme cibuli a česnek nakrájené na drobno.Po krátkém restování přidáme rozvonět…
Bramboračka patří mezi tradiční české polévky. Vyzkoušejte nenáročnou a vynikající polévku z pomalého hrnce, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své…
Halibut je platýz, který má bílé maso s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. V bylinkové marinádě s česnekem chutná naprosto dokonale. Překvapte své blízké výborným…
Bramborový guláš míváme občas k obědu asi všichni. Zkuste si s námi tentokrát připravit úžasně voňavý, lehce pikantní bramborový guláš obohacený špekem, houbami a…
Jednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Vepřovou pečeni plníme směsí slaniny, zeleniny a koření. Zprudka opečenou ji pak vložíme do pekáčku a spolu s bylinkami pečeme, dokud není křehká. Tento na přípravu…
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a rozvonět. Přisypeme obě papriky a vločky. Chvíli společně opékáme a…
Omáčka z krkovičky je výtečný pokrm, který potěší svou bohatou chutí a sytostí. Krkovička se pomalu dusí, dokud není dokonale měkká a šťavnatá, a poté se připraví…
Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i…
Hrachová kaše s uzeným patří mezi klasiku české domácí kuchyně. Zkuste ji uvařit netradičně, s mrkví a libečkem a kousky uzeného masa vmíchejte přímo do kaše. Klasika v…
Pokrmy z vnitřností jsou buď milovány nebo nenáviděny. V tomto receptu najdete postup přípravy plíček na smetaně. Plíčka vyvaříme, spolu se zeleninou nakrájíme nadrobno…