Špízy z paneeru a zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenPaneer pokrájíme na kostky a naložíme alespoň na dvě hodiny do marinády z kukuřičného škrobu, česneku, sojové omáčky, chilli omáčky, oleje a garam masaly. Poté děrovanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Paneer pokrájíme na kostky a naložíme alespoň na dvě hodiny do marinády z kukuřičného škrobu, česneku, sojové omáčky, chilli omáčky, oleje a garam masaly. Poté děrovanou…
Nudle uvařte podle návodu, propláchněte a nechte okapat. Omyté lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, potřete pestem a střídavě naskládejte do vymazané zapékací misky…
Vepřové libové plátky (jako na řízky, nebo vykoštěné kotlety) osolíme, opepříme a vložíme na plátky (kolečka) cibule do sádlem vymazané nebo olejem vytřené zapékací mísy…
Lilek nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolíme a necháme asi 20 minut vykapat. Poté předehřejeme troubu na 200 °C. Lilek osušíme papírovou utěrkou…
Lilek očistíme a pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 30 minut. Necháme zchladnout, podélně rozpůlíme a měkkou dužninu vydlabeme, vložíme se lžíci oleje do mixeru a…
Na osmahlé pokrájené cibulce orestujeme, a pak dusíme do poloměkka osolené a opepřené libové vepřové /zadní hovězí maso nakrájené na tenké plátky. Zatím si na plátky…
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na větší kousky a přidáme na kostičky nakrájené libové maso bez kůže a tuku. Přiklopíme a podusíme pár minut. Mezitím nakrájíme…
Lilek podélně rozkrojte. Do každé poloviny udělejte ostrým nožem hlubší zářezy do mřížky. Posolte, sůl vetřete i dovnitř. Lilek nechte 20 – 30 minut vybrečet. Tekutinu…
Rozehřejeme gril. Papriky omyjeme, osušíme a nad mírným plamenem opékáme, až slupka zčerná. Pak je vložíme do sáčku nebo misky, dobře uzavřeme a necháme zapařit. Tím se…
Lilek omyjeme, nakrájíme na asi centimetrová kolečka, posolíme a necháme vypotit. Poté omyjeme a osušíme. Nastrouháme zázvor, přidáme olej, česnekovou pastu, sůl a…
Očistíme zeleninu (lilek, ředkvičky, mrkev, papriku). Zeleninu přendáme do pekáče, polijeme vinným octem, olivovým olejem a okořeníme solí, pepřem a chilli. Pečeme 30…
Neoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet.Mezitím připravíme omáčku. V nepřilnavé pánvi necháme v…
Porce lososa osolíme, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet v chladu.Cibuli nakrájíme na klínky, větší stroužky…
Lilek nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme vypotit. Otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky. Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej, nasekanou cibuli a…
Troubu předehřejeme na 250 stupňů.Lilky napícháme ze všech stran vidličkou a vložíme do trouby na rošt nebo plech (někdy prasknou a vytéká z nich šťáva, doporučuji proto…
Náplň : Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme 20 minut vypotit. Otřeme vlhkost a případnou hořkost ubrouskem a lilek pokrájíme na hranolky. Cibulku a pórek…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.Houby,lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky.Na pánvi rozehřejeme 2lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní…
Kuřecí maso osolíme,jemně opepříme,-já ho ani nenaklepávala- dáme do zapékací misky,zalijeme jogurtem,přidáme trošku vody,cibuli nakrájenou na osminky,2 stroužky česneku…
Petrželku nasekáme, vajíčka uvařená na tvrdo a kapii nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.Lilky umyjeme, osušíme, několikrát propíchneme špičkou nože a dáme na…
Všechny suroviny na vývar očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (lehce nad uroven masa), přivedeme k varu, ztlumime na minimum a pozvolna vaříme 1…
Na pánvi rozehřeleme olej. Cuketu nakrájíme na plátky, lilek taktéž na plátky, nebo čtvrtky a opékáme zvolna na pánvi s olivovým olejem. Postupně přidáme nahrubo…
Cizrnu den předem namočte do studené vody. Druhý den slijte, zalijte čerstvou vodou a vařte doměkka.Nové koření, římský kmín a pepř vložte do hmoždíře a společně…
Příprava tohoto receptu začíná před deseti dny :-) To je totiž přibližná doba, po kterou semínka klíčí. A jak tedy na to? Najděte nejdříve vhodnou nádobu - ideálně…
Lilek nakrájíme na asi 1cm plátky, osolíme je a necháme půl hodiny vypodit. Poté je otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostičky…