Česnekový lilek - zdravě a chutně
Recept ještě nebyl hodnocenLilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po vychladnutí sloupneme z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po vychladnutí sloupneme z…
1/ Nejdříve omyjeme lilky. Omyté a osušené lilky nakrojíme zářezy tak 1 cm od sebe a osolené necháme chvíli vypotit. Potřeme olivovým olejem a dáme péci do rozehřáté…
Příprava tohoto receptu začíná před deseti dny :-) To je totiž přibližná doba, po kterou semínka klíčí. A jak tedy na to? Najděte nejdříve vhodnou nádobu - ideálně…
Lilek umyjeme, nakrajime na slabe platky podelne (muze byt i na kolecka, ale lepsi se pak kraji kdyz je podelne),tyhle platky usmazime v oleji, nechat odkapat ...nez…
Do cedníku dejte plátky lilku, posypte solí a 20 minut nechte stát. Opláchněte studenou vodou, nechte okapat a dejte stranou. Na pánvi rozpalte olej a smažte 1-2 minuty…
Lilek nakrájíme na asi 1cm plátky, osolíme je a necháme půl hodiny vypodit. Poté je otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostičky…
Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené hřiby a okořeníme. Promícháme a za občasného podlití troškou vody dusíme 20 minut. Mezitím…
Plátky omytého lilku osolíme a necháme cca 10 minut vypotit. Vypocený lilek vysušíme ubrouskem, opepříme, potřeme olejem a z obou stran opečeme na pánvi na…
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Poté je rozmačkáme na kaši. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájený vypocený lilek a…
Suroviny na tapenádu vložíme do mixeru a rozmixujeme. Kdo chce dohladka, já jsem to jen posekala, aby tam byla znát struktura surovin. Mezitím orestujeme hlívu s…
Lilek nakrájíme podélně na pruhy cca půl cm široké, prostřední ještě podélně překrojíme. Na tácu posolíme, necháme minimálně 20 minut vypotit.Přichází moment, kdy je…
Vyloupaný česnek zalijeme olejem tak, aby byl potopený. Dusíme na nejmenším plameni pomalu do změknutí.Když je česnek měkký, větší část oleje slijeme a uchováme k…
Baklažán a cuketu umyjeme, pokrájame na polkolečká (bez šúpania), necháme vypotiť.Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky, paradajky na mesiačiky, cesnak na plátky,…
Rozpálíme středně velký hrnec s olejem a dáme opékat najemno pokrájenou cibuli společně s na menší kostičky pokrájenou cuketou a lilkem. Osolíme, opepříme, přidáme…
Rajčátka rozpůlíme, lilek a papriku nakrájíme na kostky.Plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme na něj zeleninu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme…
Troubu zahřejte na horní ohřívání na 250 ˚C anebo na grilování. Oloupané batáty nakrájejte na kousky, jako když vaříte brambory na přílohu a vložte je do vroucí…
Lilek nakrájíme na tenké podélné plátky. Mátu nakrájíme nadrobno.Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme vsáknout. Vmícháme mátu.Plátky lilku orestujeme na pánvi…
Lilek oloupeme, nakrajime na 0,5 cm platky, posolime a nechame 20 minut vypotit. Pote osusime a orestujeme na oliv.oleji. Cuketky omyjeme, osusime, serizneme vrsky …
Omytý neloupaný lilek nastrouháme na hrubším struhadle. Oškrábané syrové brambory nastrouháme najemno.Přidáme sůl, koření podle chuti, prolisovaný česnek, vejce, trošku…
Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle…
Batáty neboli sladké brambory se řadí k nejstarším potravinám, pěstovaly se zde o 100 let dříve než brambory. Batáty obsahují vysoké množství vitamínu A a vlákniny…
Řízky naložíme do olivového oleje s rozmačkaným česnekem, tymiánem, rozmarýnem a solí. Vše i s marinádou dáme do pekáče a pečeme na 200 stupňů asi 30 min. Mezi tím si…
V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a vhodíme listy špenátu. Necháme špenát jen ovadnout a ihned scedíme. Vhodíme jej do studené vody aby si zanechal barvu a chuť.…
1. Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na velmi tenké plátky. Necháme v osolené vroucí vodě projít cca 2 minuty varem. Scedíme a necháme okapat. 2. Plátky…