Lilek tří barev
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na neco zeleninového, přitom aby to mělo šmrnc? Zkuste připravit lilek podle našeho receptu. Neni to vůbec složité a vznikne skvělá rychlá večeře, ke které se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte chuť na neco zeleninového, přitom aby to mělo šmrnc? Zkuste připravit lilek podle našeho receptu. Neni to vůbec složité a vznikne skvělá rychlá večeře, ke které se…
Lilek je výborná zelenina, kterou často najdete ve středomořské kuchyni. Jeho neutrální chuť jde dobře kombinovat s dalšími surovinami. Ochutnejte ho plněný sýrem,…
Lilek nakrájíme na plátky, osolíme, vypotíme. Otřeme ubrouskem, kolečka poklademe na plech potřený olivovým olejem. Posypeme solí, pepřem, kořením na grilovanou zeleninu…
Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit. Osušíme a opečeme v pánvi na oleji ze sušených rajčat. Téměř hotové lilky posypeme kolečky…
Lilky podélně nakrájíme na co nejužší plátky, smícháme s mořskou solí a necháme nejméně půl dne vypotit a změknout. Vhodné je použít mřížku na pečivo nebo rošt z trouby,…
Základní recept na zeleninové ratatouille, které je rychlé a dietní. Jednoduchá směs zeleniny osloví každého i když zelenina nepatří k vašim favoritům. Zeleninu můžete…
Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme na kocky narezaný baklažán, mrkvu, ružičkovú kapustu, petržlen a zemiaky, ochutíme koreninami, osolíme, zalejeme…
Kousky zeleniny ve zlatavém a křupavém těstíčku, které připravíme z vína a vajec, namáčíme do jednoduchého česnekového dipu z bílého jogurtu a zakysané smetany. Jídlo je…
Letní zeleninové směsi umožní spotřebovat do posledního kousku plody ze zahrádky. My bez zahrádek můžeme zkusit využít k nákupu v obchodech i nabídku zero waste koutků.…
Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte, papriky, lilek a pokračujte…
K přípravě tohoto receptu potřebujeme předem marinované pečené lilky, sušená rajčata a aglio olio peperoncino směs. Marinovanou zeleninu nakrájíme na proužky a sýr…
Cukety a lilek omyjeme, pokrájíme na menší kousky a posypeme solí. Necháme alespoň 15 minut „vypotit“. Poté scedíme, osušíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem,…
Lilky nakrájíme na centimetrová kolečka. Já je nenechávám vypotit, přijde mi, že pak při pečení ještě víc nasáknou olejem. Plátky slaniny nasucho upečeme na pánvi a…
Připravte si lahodnou směs, která spojuje jemnou chuť cukety a lilku s aromatickým pórkem. Tento lehký a zdravý pokrm je ideální jako hlavní chod nebo příloha, která…
Očištěnou papriku nakrájíme na větší kousky, stejně tak lilek, který rozkrojíme podélně a vybereme případně ošklivý střed. Ve woku na rozpáleném oleji restujeme asi pět…
Kapr je velmi chutná ryba, byla by škoda si ho dávat jen na Vánoce smaženého v trojobalu. Pečené filety kapra, ochucené česnekem, podávané s pestrou směsí pečené…
Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájený lilek, zakápneme sojovou omáčkou a dochutíme chilli kořením.…
Toto lehké jídlo je ideální do horkých dnů, kdy nechceme stát dlouho u plotny. Těstoviny promíchané s pečeným lilkem, česnekem a ricottou stačí ochutit čerstvou i…
Troubu předehřejeme na 240 °C. Lilky omyjeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. Posolíme a pokapeme olivovým olejem, dáme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím…
Připravíme marinádu na maso. Smícháme dvě lžíce oleje, dvě lžíce sójové omáčky, lžíci medu, lžíci kečupu a ½ lžičky kořenící směsi na čínu. Krůtí maso nakrájíme na…
Lilek podélně rozpůlíme, každou půlku vydlabeme tak, aby zůstal cca 1 cm dužniny se slupkou, vnitřky osolíme a necháme 2 hodiny vypotit. Potom opláchneme a osušíme…
Pokud máte rádi ryby, vyzkoušejte rychlý letní recept na opékaného pstruha na ghí se zeleninou s nádechem Středomoří. Zužitkujete v něm zbytky zeleniny a spolu s…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Tian je další francouzská klasika, která se prosazuje i české kuchyni. Tuto barevnou zapečenou zeleninovou směs lze upravit na mnoho způsobů. Lze do něj přidat i různé…