Lilkové lasagne s pórkovou salsou
Recept ještě nebyl hodnocenNeloupané lilky nakrájíme na podélné plátky, silné asi 3 mm a na suché pánvi je rychle ogrilujeme z obou stran. Nakrájený pórek osmahneme na oleji, pak podlijeme asi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Neloupané lilky nakrájíme na podélné plátky, silné asi 3 mm a na suché pánvi je rychle ogrilujeme z obou stran. Nakrájený pórek osmahneme na oleji, pak podlijeme asi…
Umyté baklažány narežeme na kocky. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezané baklažány a zalejeme vodou len toľko, aby boli zakryté. Osolíme, okoreníme bielym…
Chléb nakrájíme a osmahneme po obou stranách. Poté osolíme a dostatečně očesnekujeme . Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a pórek na kolečka, přidáme na přiměřené…
Lilek si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osolíme a necháme vypotit. Poté je osušíme a dáme na mřížku v troubě, pod ní dáme pekáč, pro zachycení případné vody. Pečeme do…
Do nakrájeného lilku vetřeme z obou stran sůl a necháme 15 minut odpočinout. Poté lilek důkladně osušíme a naskládáme do zapékací mísy. Na každé kolečko dáme lžíci…
Maso nakrájíme na proužky. Lilek nakrájíme na čtvrtkolečka, cibuli na nudličky, mrkev na hranolky, papriku na klínky, rajčata na čtvrtky a česnek na plátky.V pánvi…
No :D tak nejdříve si nachystáme ten lilek. Není to vůbec těžký. Zvládne to i naprostý začátečník. Takže vezmeme lilek, opláchneme ho, ořízneme vrchní část a oškrábeme…
Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle…
Nejprve si oloupeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 20 min. vypotit. Plátky naklepeme rukou, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. V hrníčku…
Kura uvaríme pomalým varom v osolenej vode za zbierania peny z vývaru. Vychladnuté mäso oberieme z kostí a natrháme na menšie kúsky. Umytú a odkvapkanú ryžu orestujeme…
Surimi tyčinky necháme roztát nebo je vložíme do horké vody, abychom tání urychlili, sloupneme z nich folii a necháme okapat na cedníku. Na pánvi rozehřejeme olej, do…
Zeleninu i šmakouna nakrájíme na větší kousky. Cizrnu dáme vařit do vývaru, nejlépe do tlakového hrnce- 20 minut. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme zeleninu ,…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky cca 2cm, brokolici rozebereme na růžičky. Osolíme a necháme odležet – není nutné předvařit! Připravíme si jogurtovou omáčku.…
Lilky nejprve nakrajime na kolecka, posolime a nechame vypotit. Pote lilky osusime a lehounce potreme steteckem oliv. olejem a muzeme i pridat koreni podle libosti. …
Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a opékáme. Mezitím očistíme žampiony, vykroutíme nožičky a nadrobno pokrájené je…
Lilek nakrájíme na asi 1cm plátky, osolíme je a necháme půl hodiny vypodit. Poté je otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostičky…
Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, z obou stran lehce posolte a nechte 30 minut vybrečet.Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek z obou…
Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm kolečka. Každé kolečko osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je otřeme papírovou útěrkou a pomažeme utřeným česnekem. Mleté maso…
Lilek nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce olivového oleje, přidáme lilek, zprudka opečeme, vložíme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a…
Lilek upečeme neloupaný, vcelku, na suchém plechu v troubě - u nás upekla remoska (předem ho propícháme třeba špízovou jehlou - aby při pečení nepraskl). Ještě teplý ho…
Umyjte a nakrájejte lilek na plátky silné asi 1 cm. Pak smíchejte vodu s octem a přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte lilek a vařte cca 4 minuty.Lilek vyndejte na tác…
Neloupaný lilek pokrájíme na kostičky a na tácu posolíme, necháme minimálně 15 minut. Potom na sítě propláchneme, důkladně vymačkáme papírovými utěrkami a na olivovém…
Ze svíčkové si připravíme 3 medailónky, lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou, olivovým olejem a necháme dvě hodiny odležet... Naložený maso…
Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené hřiby a okořeníme. Promícháme a za občasného podlití troškou vody dusíme 20 minut. Mezitím…