Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marocky lilek

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 605 kJ /
384 kcal
Bílkoviny9,19 g
Tuky21,06 g
Vláknina2,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy38,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu utierku na 10-15 minut reznou stranou dolu. Nechame ho vypotit. Krok 2: Na suchej panvici oprazime sezamove semiacka, odlozime bokom a nechame vychladnut. Krok 3: Ruru rozohrejeme na 200°C. Krok 4: Baklazan potrieme olejom a dame piect do rury cca 15 minut do zlatova. Krok 5: Vyberieme z rury, posypeme rozdrvenou fetou a dame este na chvilu zapiect 7-10 minút. Krok 6: Mediztym si pripravime dresing. Z uvedenych surovin tycovym mixerom vsetko spolu rozmixujeme. Ja som este naviac pridala chilli lupienky. Krok 7: Baklazan ulozime na zeleny salat. Posypeme sezamovymi semiackami, pokapeme dresingom a mozeme si pochutnavat.

Zveřejněno 3. 7. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocky lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PK36

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocky lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PK36

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

dakujem za vsetky komentariky aj za vas cas, ktory ste venovali ich napisaniu...recept je velmi jednoduchy....skor je to taka mala chutovka....:-K

magdalenka:ja som nic nikde nepridavala :) asi je to adminmi tak nastavene, ze sa objavuje rovnaka surovina v recepte, tak sa to ukazuje ako podobny recept:-8

rebeka:mne sa zdá (ak som dobre pochopila), že k Janinmu receptu na lilek so syrečkami ho pridala ako podobný autorka tohoto rec.

ten v podobných, to má být vtip:-O:-?:-? a joo... lilek coby pojítko.. no, super:no:
mooc krásný recept:-K;-):-):yes::yes:

Dresing se mi líbí a lilek je mňam :-p:yes:

Paráááda!!!:yes:

:yes:

Lilek + feta = velká láska :yes::yes::yes:;-)

Moc hezky připraveno:-KJá bych si pochutnala:-p:yes::yes:Líbí se mi i ta kratší doba celého pečení:-)Mě příjde,že když je to zapékané déle,než 20minut,je už pak lilek takový"rozblemcaný";-)

Lilky, kromě smaženého, mám taky v oblibě a tahini už jsem taky zakoupila, asi vyzkouším;-):yes:

:yes::yes::-p

:yes::-*taky dobrůtka:-*:-K

Tématické fráze:
lilek recepty, marocky lilkovy salát recept, recept na marocky tahin, dresing z lilku, baklažán recept, maricky lilik, recepty z lilku, lilek recepty s tahini, marocké pečené lilky, marocký pečený lilek, recepty lilek, marocke zeleninove tahini, baklazan.cz, marocký mrkvový salát, marocký recept na tahini s lilkem, marocký salát recept, pripchilli.com, smazeny baklazan.cz, jak upect cely lilek, tahini lilek

Suroviny:
lilek, olej olivový, sůl, šťáva citronová, semínka sezamová, chilli, sýr feta, salát, tahini, olej olivový, šťáva citronová, česnek, med, voda, sůl, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu