Plněná paprika
Recept ještě nebyl hodnocenPlněná paprika je oblíbená klasika české kuchyně, která spojuje jemnou chuť vařené papriky s lahodnou masovou náplní a bohatou rajčatovou omáčkou. Tento vydatný pokrm je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plněná paprika je oblíbená klasika české kuchyně, která spojuje jemnou chuť vařené papriky s lahodnou masovou náplní a bohatou rajčatovou omáčkou. Tento vydatný pokrm je…
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na tuku. Poté co cibule zesklovatí ji zasypeme sladkou paprikou. Přidáme na kostičky nakrájený salám a orestujeme. Pak vsypeme…
Maso nakrájíme na tenké nudličky, dáme do mísy, přidáme všechno koření (kromě kečupu), lžičku oleje a vše dobře promícháme. Pokud je třeba, trochu přisolíme, ale…
Dáme vařit vývar: kachní droby, krk a křídla dáme do studené vody a když se začne dělat pěna, sebereme ji a poté přidáme sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, 1…
Květák rozeberte na růžičky a uvařte je asi 10 minut v osolené vodě.Brambory nastrouhejte na jemno, česnek prolisujte.Uvařený květák nasekejte nebo hrubě nastrouhejte.…
Toto jídlo je velmi syté a jeho výhodou je, že si ho můžeme připravit předem a pak jen zapéct. Pokud zapékáme v mikrovlnce na funkci Crisp, je to záležitost několika…
Vyzkoušejte tento skvělý způsob, jak snadno a rychle připravit kuřecí prsní řízky. Řízky na přírodní způsob se sušenými rajčaty a šťávou ochucenou bylinkami chutnají…
Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalité vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme…
Nalaďte se na jarní vlnu touto svěží zelenou polévkou připravenou z mrkve, kadeřávku a medvědího česneku. Je zjemněná smetanou a krásně voní majoránkou. Tuto lahodnou…
Nejprve očistíme, řádně propláchneme kotrč, nakrájíme na nudličky nebo malé kousky, opět pečlivě propláchneme (v záhybech se totiž může vyskytovat různá "havěť")…
Cuketa je plodina, která je využitelná naslano i nasladko. Dá se nakládat i zamrazit. Bez problémů z ní vytvoříte kompletní oběd. Přesně takové samostatné jídlo, jako…
Jednoduchá a chutná polévka, co zasytí každého hladovce. Orestované žampiony spolu s brambory uvaříme ve vývaru a dochutíme je netradičně čtverečkem taveného sýra.…
Bramboráky jsou ukázkové jídlo našich babiček, jak z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme, hlavně když jsou čerstvě vyndané z pánve, horké a křupavé…
Nakrájet brambory a upéct je v troubě, na tom přece nic není, že? Ačkoliv to není žádná věda, ne vždy se povedou tak, jak bychom si přáli. Stačí pár triků a máte ty…
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa…
Polévku na způsob dršťkové můžeme připravit i ve vegetariánské verzi, když použijeme hřiby. Cibulovou jíšku ochutíme česnekem, mletou paprikou a zalijeme vývarem.…
Rychlá, nenáročná a chutná varianta obědu či večeře. Kostky brambor předem uvaříme, okořeníme a necháme dokřupava opéct v troubě. K tomu na pánvi připravíme směs…
Houby jsou skvělá alternativa k dršťkám. Použít můžeme například kotrč, který se v našich lesích docela hojně objevuje. Polévku bohatě ochutíme paprikou a přidáme i…
Myslivecký guláš je syté a výrazně kořeněné jídlo, které voní lesem, divočinou a poctivou domácí kuchyní. Připravuje se nejčastěji ze zvěřiny, jako je srnčí, kančí nebo…
Květák rozšťoucháme, přidáme nasekané maso, celé vejce, mouku, sůl, koření, bylinky a zahustíme strouhankou. Lžící tvoříme na pánvi placičky a smažíme do zlatova. Dají…
Není nad to nechat maso odpočinout v poctivé domácí marinádě. My pro vás máme super pikantní vepřové kotlety, které ocení i nároční strávníci. Osmahnout je můžete doma…
Uzená vepřová žebírka pečeme v troubě potřená výbornou marinádou ochucenou medem, sójovou omáčkou, pivem, hořčicí a sladkou chilli omáčkou, která ke sladké chuti dodá…
Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme…