Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majoránka - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Karbanátky se zeleninou

Karbanátky se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do misky si nakrájíme cibuli, přidáme maso, protlačený česnek, vajíčka a vše promícháme. Přidáme zeleninu (mrkev posekanou na větší kousky. Tvarujeme karbanátky, které…

Silvestrovský guláš

Silvestrovský guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které…

RubyRom

85 min

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Většina z nás zná čočku hlavně nakyselo, avšak využít ji můžete třeba při přípravě karbanátků, smažených dokřupava v trojobalu. Pokud vynecháte slaninu, budou vhodné i…

sidera

75 min

Červená čočka jako příloha

Červená čočka jako příloha

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Výhoda červené čočky tkví v tom, že se nemusí předem namáčet. Obsahuje také spoustu bílkovin a vlákniny a tak je ideální součástí zdravého jídelníčku. Využijte ji jako…

TheDzanicka

60 min

Worcesterská marináda

Worcesterská marináda

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Klíčem ke křehkému a šťavnatému grilovanému masu je dobrá marináda a správná doba odležení. Jemně pálivá marináda z worcesterské omáčky je určitě tou správnou volbou.…

Bramborová buchta de lux

Bramborová buchta de lux

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud máte ještě zásoby starých brambor spotřebujte je na výborný slaný bramborový koláč - “buchtu”. Spotřebovat do ní můžete cokoliv vhodného ze zásob uzenin. K večeři,…

janky3

80 min

Bramboračka s uzeným masem

Bramboračka s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Oblíbená bramborová polévka přijde vhod nejen v chladnější podzimní dny. Polévka plná zeleniny a uzeného masa je sytá a plná chuti. Připravit ji zvládnete do hodiny.…

janky3

45 min

Bramboráčky z kedlubny

Bramboráčky z kedlubny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na žádné pouti či slavnostech nesmí nikdy chybět stánek s křupavými bramboráky. Připravit je můžete i z kedluben, rozdíl téměř nepoznáte. Jsou plné uzeného masa a krásně…

recepty73

25 min

Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hovězí na houbách je klasika, kterou jednou za čas každý vaří doma. Plátky červeného masa jsou ve vrstvách proloženy houbami s kořením a česnekem. Společně se tak dusí…

manina

90 min

Dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zejména na podzim jsou u nás velmi dobře dostupné dýně. Jsou vskutku univerzální surovinou, kterou můžeme použít do slaných i sladkých receptů. V tomto případě z dýně…

Guláš z plece a vepřových kůží

Guláš z plece a vepřových kůží

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Recept na netradiční guláš, jehož hlavní surovinou jsou vařené vepřové kůže, je pro všechny, kteří si libují v tučném mase, ovarech a zabijačkách. Obsahuje spoustu…

Chlebajez

135 min

Segedin à la  „Šlajf“

Segedin à la „Šlajf“

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tradiční segedínský guláš, sytá a voňavá klasika, která patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany vytváří jedinečnou…

Josef Lerch

180 min

Prejt

Prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Příprava prejtu byla původně spjata zejména s obdobím masopustu a zabíjaček. Prejt podle tohoto receptu má jako základ vařené vepřové koleno a játra, je zahuštěný…

Gregusa

90 min

Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Slaný cukeťák je skvělý způsob, jak zužitkovat letní úrodu cuket a zároveň si pochutnat. Díky sýru, uzenině a aromatickému koření je krásně voňavý a plný chuti. Hodí se…

poslirecept

60 min

Plněné papriky s rajskou

Plněné papriky s rajskou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Plněné papriky s rajskou omáčkou jsou nestárnoucí klasika české kuchyně, která potěší svou vůní i sytou chutí. Šťavnaté papriky plněné mletým masem, podávané s jemně…

poslirecept

90 min

Květákové komínky

Květákové komínky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Květák uvaříme do měkka. Vodu slijeme (můžeme si nechat na polévku), květák rozmačkáme, smícháme s vejci, mlékem, moukou, osolíme a dochutíme kořením a drceným česnekem…

1 29 30 31 32 33 118

Naposledy jste si prohlédli