Celozrnné žitné placky

cathleen Kuchařka:

Slané pečivo 4 názory

56

Suroviny

30 g žitného kvásku (3 kl)
100 g žitné celozrnné mouky
20 g mletého lněného semínka
špetka drceného kmínu
120-150 g vody
větší špetka soli (1/3 kl)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek rozšleháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a těsto ihned rozetřeme - pekla jsem v remosce.

  2. Necháme asi 2 hodiny zakryté kynout, pak remosku zapneme a placku upečeme.

  3. Podáváme vychladlé, rozkrájené na klínky, nejlépe s tvarohovou pomazánkou.

Poznámka

Je to placka do menší remosky, na plech (nebo pro více placek) gramáž surovin úměrně zvýšíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrnné žitné placky

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    mysulka: Leni, děkuji za vyzkoušení, zprávu i fotku :-K Pokud budeš péct ještě znovu, zkus ty téměř upečené placky obrátit - opečou se i z druhé strany;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Milá Ivo, upečeno a skoro snězeno :-*. Jsou moc dobré, budu dělat určitě často, jen ještě musím vychytat pečení - pekla jsem v pekáčku a zvrchu nějak nechtěly chyat barvu, tak jsem na posledních pár minut zapnula gril. Přidala jsem fotku, ale není moc povedená. Děkuji za recept :-K:yes:.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Tak ty by mi chutnaly ;-):-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    To je zajímavé, určitě brzy vyzkouším :yes::-K

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo