Roštěnky Esterházy
Recept ještě nebyl hodnocenNakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto…
K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme,…
Zpracujeme těsto, necháme hodinu odpočívat, pak vyválíme na 5mm a formičkou vykrajujeme různé tvary, které potřeme rozšl. vejcem a sypeme mandlemi, kmínem, mákem apod.…
1. Pokrájíme cibuli i slaninu. 2. Obojí osmahneme na olivovém oleji. 3. Až začne cibule zlátnout, poprášíme ji hladkou moukou a chvíli mícháme. 4. Zalijeme studeným…
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Vložíme na osmaženou cubuli a orestujeme. Pak zalejeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme 45-50 minut v troubě…
Klasická polévka z párků a brambor ochucená sladkou mletou paprikou je velmi jednoduchá na přípravu. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem, povaříme, scedíme a přidáme párky…
Na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, posypeme…
Voňavé dušené vepřové maso s kedlubnami a pórkem potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Kombinace jemně kořeněného masa a zeleniny v lahodné omáčce je ideální…
Ozvláštněte čočkovou polévku přidáním kysaného zelí a zakysané smetany. Polévka vás pak spolehlivě zasytí na delší dobu. Perfektně se hodí k obědu v chladných zimních…
Bůček si narájíme na plátky pokud možno širší, pořádně naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, obalíme v trojobalu a smažíme na mírnějším ohni, aby se pomalounku…
Kurča pokrájame na menšie kúsky. Na rozpálenom tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, pokrájané kurča, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď…
Nutellové rohlíčky s oříšky jsou neodolatelným dezertem, který potěší všechny milovníky sladkého. Tato lahodná kombinace jemného těsta, čokoládového krému, doplněného…
Ze surovin zpracujeme těsto, vykrajujem malá kolečka a dáme péct. Mezi první a druhé kolečko namažeme rybízovou marmeládu a mezi druhé a třetí kolečko krém. Okolo…
Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu nejlépe přes noc, ale stačí i hodina. Rozválíme a nařežeme pruhy asi 6 cm široké. Těsto potřeme uprostřed…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Pak do něj přidáme žloutky, olej, sůl a vmícháme po částech mouku. Necháme ještě asi…
Vanilkový obláček - přesně takový tento moučník je - lehoučký a nadýchaný, vonící vanilkou a plný máslové náplně s rozinkami. Velkou výhodou je, že ho stačí naplnit a…
Fazuľky narežeme na 3cm kúsky a spolu s korením, bobkovým listom a soľou uvaríme do polomäkka. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky a dovaríme do mäkka. Polievku…
Jednoduchou česnekovou omáčku, vhodnou k chuťově výrazným druhům masa připravíte s použitím pouze několika surovin. Nejlépe se bude hodit k uzenému masu podávanému s…
Rozklepeme si plátky, osolíme a opepříme, do 2 ks šunky si zabalíme sýr ( aby nám nevytekl.) Potom dáme na maso a zabalíme a spíchneme párátkama nebo špejlí na stranách.…
Na pánev dáme olej a kmín, zahřejeme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. K tomu přidáme na proužky nakrájený česnek. Když česnek začne vonět,…
Sladká chuť medového korpusu v kombinaci s kávovým krémem je jistě lákavá, možná se vám však zdá příprava medovníku příliš složitá. Není to tak náročné, jak to na první…
Smažený kuřecí řízek v trojobalu je oblíbená česká klasika. Můžete si ho vzít s sebou na výlet, nebo si ho dát k nedělnímu obědu. Pochutnejte si na něm s jemnou…