"Šodó" chlebíček
Recept ještě nebyl hodnocenReceptů na piškot je celá řada. Použijte svůj oblíbený, nebo tento z HLADKÉ mouky.KORPUS : Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Receptů na piškot je celá řada. Použijte svůj oblíbený, nebo tento z HLADKÉ mouky.KORPUS : Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom…
Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v…
Vepřovou plec nakrájíme na stejně velké kostky. Do hrnce dáme trochu oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět. Vložíme nakrájené…
Listové těsto rozválejte na tenký plát a vyložte jím kulatou koláčovou formu. Smíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem, vejcem a hladkou moukou a nalijte do…
V kastrolku na rozehřátém másle zpěníme cibulku, přidáme kvasnice, opečeme dozlatova a zalijeme vodou. Přidáme na kolečka pokrájený pórek , bujon, sůl a pepř a vaříme…
Pokud patříte mezi milovníky vnitřností, tak určitě musíte zkusit tento recept na vepřové srdce na slanině, které krásně voní po divokém koření. Doslova ideální přílohou…
Oblíbená retro polévka našich babiček, které dokázaly vykouzlit dobrotu ze všeho, co bylo právě po ruce. Dobrá teplá polévka zahřeje na těle i na duši. I naše hodně…
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a…
Pečení chleba v domácí pekárně se hodí nejen tehdy, když nemáte možnost koupit čerstvé pečivo. Dobrý toustový chléb je voňavý, chutný a hlavně bez konzervantů a…
Spousta lidí se konzumaci jater vyhýbá. Pokud jsou však dobře připravená, potěší vás svojí jemnou chutí. Navíc jsou bohatá na různé minerály a vitamíny. S receptem na…
Perník je chutná, rychlá a snadná buchta, kterou oceníme, když máme chuť na sladké, ale nemáme moc času. Podle tohoto receptu ji připravíme hrníčkovou metodou, takže ji…
Škvarkové placky výborně chutnají jako drobné slané mlsání k pivu či vínu. Na povrchu jsou křupavé se zlatavou kůrčičkou a uvnitř se skrývá nadýchaná střídka s kousky…
Jemné a nadýchané těsto na langoše připravíte ze zakysané smetany. Během kynutí těsto jednou propracujte, a pak už jen pomoučenou lžicí ukrajujte hromádky, ze kterých…
Jemné a nadýchané těsto na langoše připravíte ze zakysané smetany. Během kynutí těsto jednou propracujte, a pak už jen pomoučenou lžicí ukrajujte hromádky, ze kterých…
Placky z červené řepy jsou nejen barevně atraktivní, ale i plné chuti a zdravý prospěšných látek. Tato jednoduchá a originální varianta zeleninového pokrmu v sobě…
Hravá kombinace chutí se skrývá v receptu na hovězí plátky na česneku s veselým bramborovým knedlíkem. Křehké, rozpadající se maso v silné masové šťávě je doplněné…
Rýžový nákyp je klasika české kuchyně, která voní dětstvím i domácí pohodou. Nadýchaná kombinace rýže, mléka a vajec, doplněná sladkými švestkami, vytváří skvělý dezert…
Na zpěněné cibuli osmahneme osolené, opepřené plátky masa. Podlijeme vývarem( může být z kostky), přidáme hořčici a dusíme. Měkké maso vyjmeme, štávu vydusíme,…
Klasický hamburger je svojí velikostí občas problematickým pokrmem. V tomto receptu vás inspirujeme na skvělé pohoštění pro rodinu i přátele, a to v podobě miniburgerů.…
Pečivo ve formě šneků ve slané i sladké formě získává stále větší oblibu. Zde je použito kynuté těsto s pudinkovou náplní, ochucené rozinkami namočenými v rumu. Pro děti…
Smícháme mouku se solí a cukrem, přidáme ztuhlý tuk nakrájený na menší kousky a vytvoříme drobenku. Pak přidáme studenou vodu a těsto dále hněteme až se spojí, pracujeme…
Těsto je univerzální, chuťově neutrální, není v něm cukr a tak se může plnit sladkými i slanými náplněmi. Těsto nenecháváme zbytečně v teple, je dobré ho vkládat do…