Tvarohový závin s jablky a skořicí
Recept ještě nebyl hodnocenStačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Jednoduché a rychlé jogurtové těsto, ze kterého připravíte jak sladký, skořicí provoněný závin s jablky, tak slanou variantu se šunkou a sýrem. Milovníci sladkého i…
Vepřové ledvinky se řadí do pokrmů, které jsou spíše specialitou. Jako i další vnitřnosti jsou plné živin a také zdravých omega 3 mastných kyselin. Podušené na cibuli,…
Jablečné řezy se v různých variantách řadí ke klasice české kuchyně. Snad každý je už někdy pekl. Tyto řezy patří k těm jednodušším, kdy mezi dva pláty těsta navrstvíme…
Recept na dobré linecké těsto upotřebíte nejen o Vánocích. Jeho využití je opravdu velké, připravit z něj můžete ať už cukroví, nebo jednoduché sušenky. S těstem se…
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás…
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček, pepř a nové koření.Vaříme asi hodinu, podle kvality masa.Mezitím zvlášť uvaříme červenou…
Perníčky slepované marmeládou a máčené v čokoládě jsou příjemně sladké a chutnají po medu. Nechte je odležet, budou ještě chutnější. Krásně ozdobí váš sváteční stůl a…
Nazdobené medové perníčky provoněné klasickým perníkovým kořením k našim Vánocům neodmyslitelně patří. Perníčky podle tohoto receptu jsou navíc opravdu měkké a kromě…
Jednou z nejvíce oblíbených variant přípravy pstruha je úprava po mlynářskou. Pstruh v krustičce z mouky, okořeněný a následně opečený na voňavém másle získá ke svému…
Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem,…
Špagety, vrtule, kolínka… Není důležité, jaký mají těstoviny tvar, jedno je ale jisté – jde o sytou a levnou surovinu, která vás zachrání před tím největším hladem.…
Čerstvé špenátové listy jsou jarní záležitostí a evokují svěžest. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a lahodnou polévku plnou zdraví. Samozřejmě ji můžete uvařit i z mraženého…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta jsou snadné na přípravu a úžasně šťavnaté. Pěkně vychlazené vás v horkých letních dnech příjemně osvěží. Nejlepší jsou na…
Zelí jako příloha má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s osmaženým…
Lískooříškové oválky jsou dokonalou kombinací lineckého těsta a mletých oříšků. Těsto připravíte během chvilky a po krátkém odležení ho stačí jen vyválet, vykrájet do…
Kombinace máku, šťavnatých švestek a lahodné máslové drobenky v tomto moučníku vás dostane na první kousnutí. Příprava koláče je přitom snadná a výsledek přímo dokonalý.…
Kdo by neznal Ondráše, kuřecí řízek v bramborovém těstíčku, ozvláštněný o aromatický hermelín. Těsto je příjemně okořeněné česnekem, cibulí a provoněné majoránkou.…
Plněné trubičky patří sice k trochu pracnějšímu cukroví a možná budou trochu náročnější i na vaši trpělivost. Výsledkem ale budou lahodné trubičky vonící ořechy. Jen se…
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka,…
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou.…
Naporcovaného tolstolobika osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dáme péct na pánev s rozpáleným máslem nebo olejem. Během pečení pokapáváme citronem a potíráme máslem…
Což takhle dát si špenát? Hledáte-li nenáročný recept na nedělní oběd pro celou rodinu, vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu špenátu. Podávat jej můžete třeba s volským…