Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky

Kaczik Kuchařka: Kaczik

Polévky 4 názory

Suroviny

1 velká cibule na drobno
1 řapík celeru na plátky
2 mrkve na kolečka
1 větší batáty na kostky
1 velký brambor na kostky
1 střední cuketa na kostky
hrst zelených fazolek
1 plechovka canellini fazolek
1/2 plechovky krájených rajčat (nebo rajčatové pyré)
3 stroužky česneku prolisované (nevím, co to bylo, ale mělo to grády)
4 snítky tymiánu
1 snítka posekaného rozmarýnu
hrst nasekané petrželové natě
2 bobkové listy
1 čajová lžička uzené sladké papriky
sůl
pepř
chilli
olej
parmazánové "slupky", pokud si je schováváte (ty okraje) a pokud jsou z kvalitního parmazánu
Parmazánové knedlíčky:
3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku strouhaného parmazánu
1/3 hrnku mléka (+/-)
hrst nasekané petrželové natě
1 lžíce oleje
1 čajová lžička prášku do pečiva
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji jsem zhruba 5 minut restovala cibuli, mrkev, celer, bobkové listy, tymián a rozmarýn. Pak jsem přidala 2 stroužky česneku, brambory, zaprášila uzenou paprikou a trochou chilli, na mírném plameni nechala nasát vůně a chutě, a zalila krájenými rajčaty.

  2. Vše jsem promíchala a zalila zhruba 1,7 l vody. Polévku jsem osolila, opepřila, přidala okraje parmezánu a nechala 10 minut vařit.

  3. Teprve potom jsem, oproti původnímu receptu, přidala cuketu, canellini fazole a zelené fazolky a nechala tomu dalších 5 minut.

  4. Mezitím jsem smíchala všechny ingredience na knedlíčky, ochutila troškou soli a pepře. Ty jsem pomocí čajové lžičky ukrajovala, trošku v ruce uválela do kuličky a vhazovala do polévky.

  5. Po posledním knedlíčku, jsem hrnec přikryla poklicí a na mírném plameni jsem nechala polévku vařit 25 minut.

  6. Původní recept říká, že se poklice nemá zvedat. Ale protože jsou v polévce moučné knedlíčky a k tomu ještě ony sýrové okraje, je dobré občas trošku nahlédnout a polévku promíchat, aby se nepřipalovala.

Poznámka

Vypadá to složitě, ale ve skutečnosti se jen postupně přidávají věci do hrnce =).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/12/syta-zel...

Recept, kterým jsem se inspirovala: http://www.cinnamonspiceandeverythingnice.com/vege...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky

  • radiator radiator(moderátorka)

    Výborný nápad s parmazánovými knedlíčky:-p:yes: V lednici zrovinka ještě kousek čeká na využití, takže zítra bude zeleninová polévka;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • zizala zizala

    Pěkná polévka, mně by chutnala moc :-p:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Ty parmazanove krusty jsou do zeleninove polevky vynikajici, jen doporucuji pred jejich vlozenim oskrabat povrch, je na nem vosk, sice jedly, ale porad je to vosk. Jde to udelat bud na struhadle, nebo pevnym nozem, jen pozor na "prstiky", krasna polevecka.

    Odpovědět

Tématické fráze: kremove pplevky knedlicky parmezan do polevky knedlíčková polévka ládi hrušky knedlíčky do polévky s parmezánem parmezanove knedlicky moucne knedlicky parmezánové knedlíčky do polévky ladá hruška knedlíčky do polévky lada hruska polevka s knedlicky patmazánové knedlíčky do polévky zeleninová polévka knedlíčky do polévky s parmazánem knedlíčky s parmezánem do polévky parmazánové nočky hustá zel. polévka moucne knedlicky do pplevky hustá dobrá zeleninová polévka s nočkami moucne knedlicky do polevky lada hruska knedlickova polevka láďa hruška polévkové knedlíčky

Zapomněl/a jsem heslo